Ο Νέος Κορονοϊός 2019 είναι ιός χαμηλής θνησιμότητας. Προκαλεί κυρίως νόσημα του αναπνευστικού συστήματος και γι αυτό πρέπει να προστατεύουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, ιδίως αυτούς που έχουν ταλαιπωρημένη υγεία. Αυτοί κυρίως κινδυνεύουν να νοσήσουν και να αποβιώσουν λόγω πνευμονίας.

ellinika hoaxes george soros (1)

Τα παιδιά, αντιθέτως, αντεπεξέρχονται πολύ καλά στις διάφορες ιογενείς λοιμώξεις: είναι συνήθως ασυμπτωματικά ή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Γι αυτό έπρεπε και πρέπει να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, όπου θα μολύνονται μεταξύ τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ανοσίας στις οικογένειες και τον πληθυσμό, εξαιρουμένων των ηλικιωμένων και ευάλωτων.

grecobooks -50%

Εκτιμάται ότι σε διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων οι ηλικιωμένοι μπορούν να συναντώνται με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους, διότι ο κορωνοϊός θα έχει εξαφανισθεί.

Στήριξέ μας με μια δωρεά

Δύναμή μας, η εμπιστοσύνη σου

€5.00

Η ανάπτυξη ανοσίας στο 70% του πληθυσμού, που την ακούμε συχνά και ως ανοσία της αγέλης, προκαλεί την εξαφάνιση του ιού. Ήταν λοιπόν και παραμένει σημαντικό να παραμένουν ανοικτά τα σχολεία.

Το ακριβώς αντίθετο οφείλει να συμβαίνει με τα γηροκομεία.

Αυτοί που επέβαλαν υποχρεωτικό κατ΄οίκον περιορισμό, ήθελαν να μην έχουν ούτε ελάχιστους νεκρούς τώρα, από αυτούς που αναμενόμενα θα έχαναν και θα χάσουν την ζωή τους. Η τυφλή καραντίνα δεν αποτρέπει τους επιπλέον από τους αναμενόμενους θανάτους εκ του Νέου Κορονοϊού 2019. Απλώς μεταθέτει την νόσηση του πληθυσμού για την επόμενη περίοδο. 

Στήριξέ μας με μια δωρεά

Δύναμή μας, η εμπιστοσύνη σου

€5.00

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιτρέψει την εξάπλωση της νόσου, τότε θα υπήρχε μία κορύφωση σε δύο περίπου εβδομάδες και σε άλλες δύο εβδομάδες η επιδημία θα είχε σβήσει. Ο αριθμός των αναπόφευκτων θανάτων θα κυμαινόταν στο 2% περίπου των συμπτωματικών περιπτώσεων. Αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι η πλατιά πλειοψηφία των φορέων του Νέου Κορονοϊού δεν εμφανίζει συμπτώματα, αυτό το ποσοστό των θανάτων θα μπορούσε να κυμαίνεται σε λιγότερο από 0,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και με πάρα πολλούς από τους θανόντες να είχαν εξαιρετικά μειωμένο προσδόκιμο ζωής και βαριά υποκείμενα νοσήματα.

Οι τυφλοί και γενικοί περιορισμοί αντιστρατεύονται την φύση και τις ευκαιρίες γιατρειάς που προσφέρει: Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος εξαφανίζονται κατά την άνοιξη, διότι οι άνθρωποι δεν παραμένουν στην οικία τους και σε κλειστούς χώρους,  (όπως επέβαλαν η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και οι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι που τον ακολουθούν) αλλά κυκλοφορούν στους δρόμους, τα πάρκα τις παραλίες και την ύπαιθρο.

Με λίγα λόγια, η τυφλή, επιθετική καραντίνα θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μετάθεση της μόλυνσης σε περισσότερους στο εγγύς μέλλον: Το φθινόπωρο αναμένεται δεύτερο, αχρείαστο κύμα κορονοϊού, καθώς δεν έχουμε αναπτύξει ανοσία πληθυσμού λόγω της καραντίνας που επέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα θανατηφόρα κρούσματα εκ του Νέου Κορονοϊού 2019 είναι πολύ λιγότερα από τα 146 που έχουν ως τώρα ανακοινωθεί δια στόματος Σωτήρη Τσιόδρα στην Ελλάδα. Δεν εκδηλώθηκε ούτε πανδημία, ούτε επιδημία. Ο επιβεβλημένος εγκλεισμός έχει στατιστικά βέβαιο πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό θυμάτων, αλλά η μέτρηση αυτής της βλάβης στην κοινωνία μας δεν ευνοείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το σύστημα εξουσίας που τον στηρίζει και το στηρίζει. 

Η πολιτική και οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν οδηγούνται από τα επιστημονικά στοιχεία (data-led policies). Είναι προϊόν πολιτικού σχεδιασμού που επιβάλει στην Ελλάδα και στους Έλληνες, σε συνεννόηση με τους πολιτικούς και ιδιωτικούς του πάτρωνες στο εξωτερικό, αδιαφορώντας για την συθέμελη οικονομική καταστροφή των καθημερινών ανθρώπων και τους νεκρούς που αυτή προκαλεί.

IOANNIS NASIOULAS

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στήριξέ μας με μια δωρεά

Δύναμή μας, η εμπιστοσύνη σου

€5.00

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.