Χαρακτηριστικό σύνθημα, σχεδόν επωδός της τελευταίας δεκαετίας, είναι ότι η «κρίση γεννά ευκαιρίες». Αν και διαψεύστηκε βιωματικά για τους περισσότερους Έλληνες μέχρι στιγμής, σίγουρα κάποιοι δεν χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλεύονται την εκάστοτε κρίση προς ίδιον όφελος. Κατά την εποχή των μνημονίων, ξένες τράπεζες, διάφορα επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου και φυσικά κράτη όπως η Γερμανία έβγαλαν πολλά χρήματα από την δυστυχία ενός ολόκληρου λαού.

ellinika hoaxes george soros (1)

Εάν, όπως μάς διαβεβαιώνει ο Θουκυδίδης, αυτή η νοοτροπία παραμένει παγιωμένη στην κοινωνία «ἕως ἂν ἡ αὐτὴ φύσις ἀνθρώπων ᾖ», σε τί θα μπορούσε να διαφέρει η παρούσα κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού από την προγενέστερη; Πάντα κάποιοι θα καραδοκούν σαν τον γύπα, έτοιμοι να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους από την δυστυχία των άλλων.

grecobooks-6

Φτηνά φάρμακα, φτηνές δικαιολογίες απόρριψης;

Τις τελευταίες ημέρες, εντείνεται η κριτική κατά της πλέον διαδεδομένης φαρμακευτικής αγωγής κατά του κορωνοϊού, η οποία βασίζεται στον συνδυασμό υδροξυχλωροκίνης, αζυθρομυκίνης και ψευδάργυρου. Η εν λόγω θεραπεία έχει προταθεί, μεταξύ άλλων, από γιατρούς της πρώτης γραμμής στην Γαλλία, Κίνα και τις ΗΠΑ, ενώ ήδη δημοσιεύθηκαν τα πρώτα επιστημονικά άρθρα με τις παρατηρήσεις γιατρών επάνω σε εκατοντάδες ασθενείς.

Οι πρώτες αναφορές γιατρών υπήρξαν αρκετά αισιόδοξες, κάνοντας λόγο για δραματική μείωση των συμπτωμάτων και επιπλοκών, της περιόδου αποβολής ή μετάδοσης του ιού και της ανάγκης για διακόμιση των ασθενών σε νοσοκομείο για εντατικότερη υποστήριξη. Νέες συστάσεις για τυχόν παρενέργειες της υδροξυχλωροκίνης, η οποία εγκρίθηκε για την θεραπεία άλλων νοσημάτων προ δεκαετιών, δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με το πώς και γιατί οι εν λόγω ανησυχίες δεν αποτελούσαν πρόβλημα κατά την προηγούμενη θεραπευτική χρήση του.

Δυστυχώς (sic), το φερέλπιδο φάρμακο είναι φθηνό (άρα μη κερδοφόρο) και διαφημίστηκε από νωρίς ως πιθανή αποτελεσματική θεραπεία από τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Ντόναλντ Τραμπ. Ως γνωστόν, η Αμερική οδεύει προς προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο και πολλά θα εξαρτηθούν από την διαχείριση της πανδημίας και της αναδυόμενης οικονομικής κρίσης που συνεπάγεται.

Η θεωρία του μονόδρομου και ο υποβόσκων αυταρχισμός

Όπως στην οικονομική κρίση υπήρχαν διάφορες συμφέρουσες λύσεις που απορρίφθηκαν εκ προοιμίου προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το κέρδος των επίβουλων, έτσι και τώρα, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να επιβάλλονται μαξιμαλιστικές θέσεις και τεχνητοί μονόδρομοι από το κατεστημένο και τα παπαγαλάκια του για να εξυπηρετηθούν αλλότριοι σκοποί που δεν σχετίζονται άμεσα με το πρόβλημα.

Αν αναλύσει κανείς το κεντρικό μήνυμα των βασικών επιχειρημάτων που αναμηρυκάζονται από τα ΜΜΕ και κάποιους προβεβλημένους συστημικούς αξιωματούχους, τόσο το 2010 όσο και το 2020, θα δει να επαναλαμβάνεται το ίδιο απολυταρχικό ρεφραίν: «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Αυτό το μήνυμα μοιάζει να πάσχει να εμπεδώσει στο υποσυνείδητο της ανθρωπότητας ο «αυτόκλητος σωτήρας» κ. Μπιλ Γκέιτς, συνοδευόμενος από ένα θλιβερό χορό κρατικών αξιωματούχων, πολιτικών και δημοσιογράφων. Εβδομάδες τώρα βομβαρδιζόμαστε απειλητικά και αμείλικτα με την δήλωση ότι δεν θα ξαναδούμε «κανονικότητα» χωρίς το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και ότι όποιος τολμήσει να εκφράσει ενδοιασμούς (δηλαδή να ασκήσει το αυτεξούσιο) θα πρέπει να τιμωρείται με στέρηση βασικών ελευθεριών.

Από αμφιλεγόμενοι δημοσιογράφοι σε αυτόκλητοι τηλεεισαγγελείς

Τελευταία, ένας ανακυκλωμένος δημοσιογράφος της ελληνικής τηλεόρασης, από αυτούς που τα ξέρουν όλα και παριστάνουν τους τηλεεισαγγελείς, έφτασε μέχρι το σημείο να προτείνει φυλάκιση για όσους αρνηθούν το εμβόλιο (που δεν έχουμε ακόμη και δεν ξέρουμε καν τί αποτελεσματικότητα θα έχει)!

Έτσι όπως πάμε, είναι απλά ζήτημα χρόνου να αντιτάξει κάποιος ακόμη θρασύτερος αυτού ότι η φυλάκιση των αρνητών του εισέτι ανύπαρκτου εμβολίου θέτει σε κίνδυνο την υγεία των λοιπών φυλακισμένων, οπότε η μόνη επιλογή που μένει είναι να τους σκοτώσουμε! Πάντα για το καλό τους, εννοείτε, ώστε να μην προλάβει να τους σκοτώσει ο φονικός ιός….

Στην διελκυστίνδα που διεξάγεται γύρω από την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή της υδροξυχλωροκίνης, οι αντιτιθέμενοι στην χρήση της παραθέτουν εσχάτως νέες μελέτες που αμφισβητούν της αποτελεσματικότητά της, όμως πρόδρομοι στην χρήση του φαρμάκου, όπως ο Γάλλος καθηγητής και λοιμωξιολόγος Ντιντιέ Ραούλτ ή ο Αμερικανός παθολόγος Βλαντιμίρ Ζελένκο, ισχυρίζονται ότι οι μελέτες ήταν εκ προοιμίου σχεδιασμένες να αποτύχουν, κυρίως διότι το φάρμακο χορηγήθηκε σε πάσχοντες μετά από την ενδεδειγμένη περίοδο έναρξης (τις πρώτες 48-72 ώρες από την εμφάνιση της νόσου), είτε επειδή συγκρίθηκε το αποτέλεσμα με ομάδα που λάμβανε ένα δεύτερο συνδυασμό φαρμάκων αντί με ομάδα ελέγχου που θα λάμβανε μόνο ένα εικονικό φάρμακο (πλασέμπο).

Ήδη έχουν υπάρξει κατηγορίες κατά του Ιδρύματος Γκέιτς για επιχορήγηση σε μελέτη που θα ερευνήσει την χρήση υδροξυχλωροκίνης απέναντι σε ομάδα ελέγχου που θα λαμβάνει βιταμίνη C, αντί για αδρανές σκεύασμα. Η βιταμίνη C χρησιμοποιείται επίσης ιατρικά στην καταπολέμηση της νόσου του κορωνοϊού.

Παραδόξως πώς, τα περισσότερα δημοσιεύματα που σπεύδουν να θέσουν την φθηνή φαρμακευτική αγωγή εκτός κούρσας με χτυπητές επικεφαλίδες, ΔΕΝ αναφέρουν τυχόν ατέλειες στις μελέτες ή τα αντεπιχειρήματα των γιατρών που ήδη χρησιμοποιούν την θεραπεία επιτυχώς.

Κι αν τα στοιχεία διαψεύσουν την τρομολαγνεία του κ. Γκέιτς;

Σε κάθε περίπτωση, είναι τουλάχιστον προβληματική εάν όχι ύποπτη η βαρύτητα που δίνεται από τα ΜΜΕ και πολιτικούς στην λύση ενός αμφιλεγόμενου εμβολίου, με άγνωστες παρενέργειες, ως μοναδική διέξοδο στην κρίση της παρούσας πανδημίας, ειδικά όταν οι πρώτες μαζικές μετρήσεις αλλάζουν δραματικά την εικόνα για το πραγματικό μέγεθος των ασυμπτωματικών κρουσμάτων (π.χ., το ποσοστό των πολιτών που πέρασαν την νόσο στην πόλη της Νέας Υόρκης υπολογίζεται πλέον στο 20% του πληθυσμού), μειώνοντας έτσι το ποσοστό θνητότητας του ιού (σύμφωνα με την τελευταία μελέτη από το πανεπιστήμιο της Stanford κυμαίνεται περί του 0,2%, που συγκρίνεται με την εποχική γρίπη, ενώ με την κατάλληλη έγκαιρη φαρμακευτική αγωγή και την προστασία των πληθυσμών υψηλού ρίσκου, το ποσοστό εκτιμάται να πέσει στο 0,03%, σαφώς χαμηλότερο ποσοστό από αυτό της γρίπης).

Η σχετική επιτυχία της Σουηδίας, με την νοσοκομειακά επαρκή αντιμετώπιση του ιού χωρίς την λήψη δρακόντειων μέτρων και την περιστολή βασικών ελευθεριών, αποτελεί άλλη μία ένδειξη ότι ο συγκεκριμένος ιός ενδέχεται να μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα και να προκαλεί λιγότερα σοβαρά κρούσματα απ’ ότι πιστεύαμε. Δεδομένων των εξελίξεων, μήπως οι αποφάσεις για την παγκόσμια υγεία δεν θα πρέπει να ορίζονται από ανειδίκευτους μεγιστάνες όπως ο κ. Γκέιτς και τα τυχόν συμφέροντα που εκπροσωπεί;

Σε τελική ανάλυση, όλος αυτός ο στοχευμένος δημοσιογραφικός βομβαρδισμός θα έπρεπε να προβληματίζει τους πολίτες, ιδίως στην Ελλάδα, όπου βίωσαν στο πετσί τους τον δόλιο τρόπο με τον οποίο τα συστημικά ΜΜΕ εργάστηκαν για την επιβολή των αυταρχικών μνημονίων. Η ελπίδα ότι μπορεί να αποκρουσθεί η σημερινή συστημική τηλεπίθεση έγκειται στο γεγονός ότι η εν λόγω επιχείρηση είναι παγκόσμια και υπάρχουν περισσότερα αντικρουόμενα συμφέροντα και εστίες όπου μπορεί να προβληθεί αντίσταση. Όσο και μεθοδικά να εργάζεται η Καμπάλ και οι ομάδες πίεσης πίσω από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στην σημερινή εποχή είναι δύσκολο να κρυφτούν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Να λογοδοτήσουν οι τρομολάγνοι για την εν εξελίξει πολιτειακή ανωμαλία

Σαφώς και απαιτούνται επαναλαμβανόμενες κλινικές δοκιμές όλων των πιθανών θεραπευτικών αγωγών. Όμως η απόρριψη μιας πιθανής λύσης, που ήδη προσφέρει αποδεδειγμένα αποτελέσματα, εν ονόματι ενός ανύπαρκτου ακόμη εμβολίου, η αποτελεσματικότητα και τυχόν επικινδυνότητα του οποίου δεν είναι καν μετρίσιμη ακόμη, δεν μοιάζει να ακολουθεί τις αρχές της επιστημονικής αντικειμενικότητας, πολλώ δεν μάλλον της κοινής λογικής.

Εάν όλο και περισσότερες χώρες επιβεβαιώσουν ότι η υδροξυχλωροκίνη και άλλα νέα φάρμακα που δοκιμάζονται καταπολεμούν αποτελεσματικά τον κορωνοϊό και ο αυξημένος αριθμός του πληθυσμού με αντισώματα θα οδηγήσει στην φυσιολογική επιβράδυνση της μεταδοτικότητας, τί σημαίνουν οι εξελίξεις αυτές για το μεγαλεπήβολο σχέδιο Γκέιτς και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών για τον μαζικό εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της γης; Τι σημαίνει και για τους πολιτικούς και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ, που βιάστηκαν να ανακοινώσουν την μη επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι να εκπληρωθεί το θέλημα του κ. Γκέιτς;

Μήπως τότε αντί να απειλείται ο εκάστοτε πολίτης με φυλάκιση και στέρηση δικαιωμάτων θα πρέπει να καθίσουν άλλοι στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν για την συμμετοχή τους στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών;

 

 

Originally posted 2020-04-27 16:38:09.

Written by

Χριστόφορος ΤΡΙΠΟΥΛΑΣ

Ο Χριστόφορος Τριπουλάς είναι πανεπιστημιακός και διδάσκει μαθήματα ρητορικής και διαπροσωπικής επικοινωνίας. Ασχολείται με την μετάφραση και την επιφυλλιδογραφία και είναι συντάκτης στην εφημερίδα Αριστεία.