Ο επικεφαλής της China-daily, ονόματι Weihua, «επιτέθηκε» στον αρχηγό του Κόμματος του Brexit, Φάρατζ, επειδή άφησε υπονοούμενα ότι το Πεκίνο ευθύνεται, για την ακύρωση των Χριστουγέννων.

Μετά λοιπόν την απόφαση του πρωθυπουργού Τζόνσον, να απαγορεύσει στους κατοίκους στο Λονδίνο και σε τμήματα της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Αγγλίας να συναντηθούν με την οικογένεια και φίλους, κατά τη διάρκεια των διακοπών, ο Φαράτζ, κατηγόρησε με tweet την Κίνα.

Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε αυτή την απόφαση λόγω της ανακάλυψης ενός νέου στελέχους του Covid-19, που υποτίθεται ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα.

«Τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν. Ευχαριστώ, Κίνα », έγραψε στο Twitter, λαμβάνοντας σχεδόν 100.000 μου αρέσει.

Ο Farage, όπως πολλοί πολιτικοί τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ, κατηγόρησε δημόσια την Κίνα για την πανδημία, η οποία προήλθε από την Γιουχάν.

Αλλά ο επικεφαλής του γραφείου της China-daily στην Ευρώπη, Weihua, ο οποίος έχει την φήμη για «άγρια tweets», προς πολιτικούς, που ασκούν κριτική και προσβάλλουν την Κίνα, «απάντησε» άμεσα, χαρακτηρίζοντας τον Φάρατζ «μεγάλο αστείο στην Ευρώπη» και «μαριονέτα του Trump».

Σε μια άλλη δημοσίευση, είπε στον Farage «Φορέστε μάσκα και σταματήστε να λέτε shit(αμετάφραστο)».

Ο Φάρατζ- που είναι υποστηρικτής του προέδρου Τράμπ – απάντησε προτείνοντας ότι η Κίνα πρέπει να «πληρώνει αποζημιώσεις στη Δύση για αυτήν την παγκόσμια καταστροφή».