Ένα άρθρο στο περιοδικό Vaccines εξετάζει πρόσφατες μελέτες που συνδέουν πολλαπλούς εμβολιασμούς με αυξημένους κινδύνους διαφορετικών προβλημάτων υγείας ποικίλων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων αλλεργιών, λοιμώξεων και νευροψυχιατρικών ή νευροαναπτυξιακών διαταραχών.

Οι Anthony Mawson και Ashley M. Croft συνέταξαν ένα αναλυτικό άρθρο στο περιοδικό Vaccines, στο οποίο διερευνούν το ρόλο που διαδραματίζουν πολλοί εμβολιασμοί στη μακροχρόνια υγεία, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών νευροαναπτυξιακών, αλλεργιών, λοιμώξεων και νευροψυχιατρικών διαταραχών.

Το άρθρο επισημαίνει επίσης την προηγούμενη έρευνα σχετικά με ανεπιθύμητα συμβάντα εμβολίων, που προκύπτουν από πολλαπλά παιδικά εμβόλια και πολλαπλά εμβόλια που έγιναν σε στρατιωτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου.

Οι Mawson και Croft υποθέτουν ότι πολλαπλά εμβόλια πυροδοτούν τον καταρράκτη ρετινοειδούς, που ξεκινά την αποπτωτική ηπατίτιδα, η οποία απελευθερώνει αποθηκευμένες ενώσεις βιταμίνης Α σε κυκλοφορία σε τοξικές συγκεντρώσεις. Περαιτέρω, οι συγγραφείς συνδέουν την τοξικότητα της βιταμίνης Α με πολλαπλές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση, σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, η βιταμίνη Α και ο κύριος μεταβολίτης της, το ρετινοϊκό οξύ, συμβάλλουν στην ανοσολογική λειτουργία και στη διαδικασία ανοσοποίησης, ενώ η περίσσεια βιταμίνης Α αυξάνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων των κοινών «παρενεργειών» καθώς και χρόνια ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Τα αυξανόμενα ποσοστά αλλεργίας, λοιμώξεων του αυτιού και νευροαναπτυξιακών διαταραχών σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον μαζικό εμβολιασμό και την επίδρασή του στη λειτουργία του ήπατος και στον μεταβολισμό της βιταμίνης Α, που αντιπροσωπεύουν συλλογικά ενδογενείς εκδηλώσεις υπερβιταμίνωσης Α.

Αυτό το άρθρο αξιολόγησης είναι μια σημαντική συμβολή στην επιστήμη, σχετικά με τις βλάβες των εμβολίων, ειδικά βλάβες μετά από πολλαπλούς εμβολιασμούς – οι οποίες, δεδομένου του φουσκωμένου προγράμματος εμβολιασμών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για τα βρέφη είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ο Mawson ολοκλήρωσε προηγουμένως τη δική του μελέτη για εμβολιασμένα έναντι μη εμβολιασμένων παιδιών, όπου βρήκε σχέσεις μεταξύ της κατάστασης του εμβολιασμού και των πολλαπλών επακόλουθων (παθολογικές καταστάσεις που προέκυψαν από προηγούμενη ασθένεια, τραυματισμό ή επίθεση), όπως αλλεργική ρινίτιδα, έκζεμα, μέση ωτίτιδα, πνευμονία και νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

* Του Brian S. Hooker, PhD, PE, Επίκουρου Καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Simpson στο Redding της California

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-26 11:21:45.