Ο Πρόεδρος Πούτιν παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είναι παρά την θέλησή της, σε έναν αγώνα όπλων με τις ΗΠΑ, αλλά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση.

Ο Πούτιν ανέφερε στην ετήσια συνέντευξη τύπου, ότι η Ρωσία θα διασφαλίσει το καθεστώς της, ως παγκόσμιας στρατιωτικής δύναμης.

Ο αγώνας των όπλων ξεκίνησε

Όταν ρωτήθηκε, εάν η Μόσχα και η Ουάσινγκτον δεν ανανεώσουν τη συνθήκη, για τη μείωση των νέων όπλων, πριν αυτή λήξει τον Φεβρουάριο(2021), αυτό θα σήμαινε το τέλος της ανακωχής μεταξύ των δύο χωρών;

«Ο αγώνας των όπλων έχει ήδη ξεκινήσει», απάντησε. «Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη πυρηνικής άμυνας, αυτό ακριβώς συνέβη».

«Η χώρα τους χτίζει τώρα μια ομπρέλα για να προστατευτεί», πρόσθεσε ο Πούτιν. «Πρέπει είτε να έχουμε ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας, είτε όπλα που δεν μπορούν να εμποδιστούν από την πυραυλική άμυνα, των άλλων. Έχει συμβεί με υπερηχητικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του Avangard».

Ο πρόεδρος είχε αποκαλύψει ένα όπλο – από τα πιο προηγμένα του είδους του – το 2018.

Εκείνη την εποχή, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος έχει αναπτυχθεί «σε απάντηση στην ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, το οποίο, στο μέλλον, θα μπορούσε να εξουδετερώσει σχεδόν όλο το πυρηνικό πρόγραμμα της Ρωσίας».

O υπερηχητικός πύραυλος Zircon

Προς το τέλος της εκδήλωσης, ο Πούτιν αποκάλυψε ότι ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon 3M22, σχεδιασμένος για να στοχεύει πλοία, είναι έτοιμος και έχει υποβληθεί σε δοκιμές.

Η Ρωσία ξοδεύει περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο στις ένοπλες δυνάμεις της.

Ενώ μεγάλο μέρος της αμυντικής βιομηχανίας της, που εξάγει οπλικά συστήματα, ανά τον κόσμο, ουσιαστικά εθνικοποιείται.

Ο “πόλεμος των άστρων”

Ο “πόλεμος των άστρων” όπως τον γνωρίσαμε την δεκαετία του 1980 φαίνεται ότι συνεχίζεται με αμείωτη πλέον ένταση, καθώς τα “συμφέροντα” είναι τεράστια.