Η πρόθεση της Ρωσίας να λειτουργήσει Προξενείο της στην κατεχόμενη από τους Τούρκους Κύπρο οφείλει να ηχήσει συναγερμό στην πατρίδα μας.

Η εχθρική προς την Ρωσία πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ούτε θα απομακρύνει τους Αμερικανούς από την στενή συνεργασία με την Τουρκία, ούτε θα ακυρώσει την διαχρονική, στρατηγική σχέση των Γερμανών με τους γείτονές μας.

Η απρόκλητα εχθρική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ρωσία θα έχει ανήκεστο κόστος για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό: θα προκαλέσει μη-διαχειρίσιμη ενεργειακή φτώχεια, εξάρτηση από το φυσικό αέριο που θα ελέγχουν Τούρκοι και καθοριστική στρατιωτική και οικονομική ενίσχυση της γείτονος εις βάρος μας, τόσο από τους Αμερικανούς και Ισραηλινούς, όσο και από τους Γερμανούς – Τα γλυκά μάτια των Ρώσων θα ωχριούν μπροστά στα καλούδια που θα προσκομίσουν οι δυτικοί πάτρωνές μας στους Τούρκους.

Το ξήλωμα της εθνικής παρακαταθήκης του Κώστα Καραμανλή, με αιχμή την διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου και την αγαστή εμπορική συνεργασία με την ευρωπαϊκή ανατολή την Ρωσία και την Κίνα θα πληρωθεί με τεράστιο οικονομικό κόστος και αίμα στα ανοιχτά μεταξύ Ρόδου, Κρήτης και Κύπρου.

Οφείλουμε να διώξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο ακόμα η Ελλάδα προλαβαίνει…

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.