Προορισμός εκλογές … Λοιπόν, φτάσαμε!

Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση τις τελευταίες δεκαετίες έχει δώσει δείγματα γραφής. Πολιτικοί “σωτήρες”, προϊόντα κομματικών σωλήνων, “όρθωσαν ανάστημα” στα προβλήματα αλλά και στις προκλήσεις των καιρών. Διαχειρίστηκαν τις συγκυρίες, τις ευκαιρίες και τα μέσα.

Και έτσι φτάσαμε έως εδώ. Στην “πρωτεύουσα των Βαλκανίων” 2019. Με τις ελλιπείς υποδομές, την έλλειψη καινοτομίας, τον μεσοβεζικο σχεδιασμό, την διάσπαση του κοινωνικού ιστού, τον συστηματικό επαναπροσδιορισμό της ιστορικότητας και του πολιτισμικού πλαισίου, τον οικονομικό και πολιτιστικό μαρασμό. Την περιβαλλοντική και οικιστική παρακμή.

Τα ίδια πολιτικά χαρέμια, διεκδικούν και πάλι την διοίκηση, με γηρασμένο λόγο και κουρασμένα προσωπα.

Ευχαριστούμε κυρίες και κύριοι, δεν θα πάρουμε. Δεν θέλουμε να συνεχίσετε το εργο που ξεκινήσατε το 1997 (αλλα ακόμα δεν τελειώσατε). Δεν θέλουμε να είστε δήμαρχοι με πρόσημο. Δεν μας ενδιαφέρει η άποψη σας για την ιστορική μας ταυτότητα. Αλλά ούτε και τα μεγαλόπνοα σχεδια σας που δεν ξεκινήσατε τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά οπωσδήποτε θα τα ξεκινήσετε τώρα. Λέμε όχι στα χρήματα του Σόρος για την προώθηση ιδεολογικής και αισθητικής ατζέντας.

Την Κυριακή δεν θα πούμε όχι στην αξιοπρέπεια μας. Έχουμε επιλογή. Θα επιλέξουμε μια Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη. Με νέα πρόσωπα.

Καλή επιτυχία Γιάννη Νασιουλα.

Written by

Παναγιώτης ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Ο Πάνος Μαυρομάτης είναι Διδάκτωρ της Διατροφικής Μικροβιολογίας. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Lincoln και του Abertay Dundee διατροφική πολιτική και νομοθεσία, διατροφική μικροβιολογία και ασφάλεια. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Μέση Ανατολή. Διετέλεσε μέλος του Δικαστικού Συστήματος της Σκοτίας για τους ανήλικους παραβάτες και θέματα πρόνοιας.
Είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Ιωάννη Νασιούλα "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" (www.thessaloniki.plus)