
Επιστημονική μελέτη στην Αυστρία διαπίστωσε ότι ο SARS-CoV-2, ο κορονοϊός που εξελίσσεται σε πανδημία, πιθανότατα δημιουργήθηκε σε εργαστήριο, μέσω μιας «αξιοσημείωτης σύμπτωσης» που οδήγησε τον ιό να εξελιχθεί φυσικά να βελτιστοποιηθεί για να επιτίθεται σε ανθρώπινα κύτταρα.
Η μελέτη διεξήχθη από τον Nikolai Petrovsky, ερευνητή εμβολίων στο Πανεπιστήμιο Flinders. Οι επιστήμονες στην ομάδα του ανακάλυψαν ότι ο κορονοϊός είναι βελτιστοποιημένος για διείσδυση σε ανθρώπινα κύτταρα, παρά σε κύτταρα ζώων, πράγμα που σημαίνει ότι η θεωρία ότι προέκυψε από μια αγορά ζώων και πήδηξε στον άνθρωπο δεν είναι πιθανή.

Οι επιστήμονες “χρησιμοποίησαν μια μορφή του νέου κορανοϊού που συλλέχθηκε τις πρώτες μέρες της επιδημίας και εφάρμοσαν μοντέλα υπολογιστών για να ελέγξουν την ικανότητά του να δεσμεύεται με ορισμένα ένζυμα κυτταρικών υποδοχέων, που ονομάζονται« ACE2 », που επιτρέπουν στον ιό να μολύνει ανθρώπινα και ζωικά κύτταρα με διαφορετικούς βαθμούς αποτελεσματικότητας”.
Διαπίστωσαν ότι “ο κορανοϊός συνδέεται ισχυρότερα με το ανθρώπινο ACE2 και με κυμαινόμενα μικρότερους βαθμούς αποτελεσματικότητας με τις ζωικές μορφές του ίδιου υποδοχέα”.
Οι συντάκτες της επιστημονικής δημοσίευσης πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι ο ιός “εξειδικεύτηκε για διείσδυση ανθρώπινων κυττάρων ζώντας προηγουμένως σε ανθρώπινα κύτταρα, πιθανώς σε εργαστήριο”.
Τα ευρήματα της δημοσιευμένης επιστημονικής έρευνας επιβεβαιώνουν τις δημόσιες δηλώσεις του Νομπελίστα Γάλλου Ιολόγου Λυκ Μοντανιέ που ανακάλυψε πρώτος τον ιό HIV/AIDS ότι ο Νέος Κορονοϊός κορονοϊός είναι πιθανότατα μέρος πειράματος για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του HIV/AIDS και πως αποτελεί τεχνητό συνδυασμό κορονοϊού νυχτερίδων και του ιού HIV.
Ο Δρ Petrovsky πρόσθεσε σε δήλωσή του ότι: «Οι δικές μας και άλλες αναλύσεις της γονιδιακής αλληλουχίας του ιού δεν αποκαλύπτουν τεχνητά ένθετα γονιδίων που θα ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός γονιδιακού αναβάτη, γενετικών μηχανικών που χειραγωγούν ή ακόμη και δημιουργούν ιούς με τεχνητά ένθετα στο γονιδίωμά τους».
«Αυτές είναι γενικά εύκολα αναγνωρίσιμες και ως εκ τούτου σαφείς ενδείξεις ανθρώπινης παρέμβασης στη δημιουργία ενός ιού. Το γεγονός ότι αυτά τα τεχνητά ένθετα δεν υπάρχουν έχει ερμηνευτεί από ορισμένους ότι σημαίνει ότι αυτός ο ιός δεν είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης”.
“Ωστόσο, αυτή η λογική είναι λανθασμένη, καθώς υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να χειριστούν τους ιούς και αυτό προκαλείται από τη φυσική επιλογή”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι “μπορείτε να αναγκάσετε έναν ιό νυχτερίδας να προσαρμοστεί ώστε να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα μέσω μεταλλάξεων στην πρωτεϊνική του ακίδα“, μετά από καλλιέργεια μερικών ετών.
“Το αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων, σύμφωνα με τον γιατρό, θα ήταν “ένας ιός που είναι πολύ μολυσματικός στον άνθρωπο, αλλά είναι αρκετά διαφορετικός ώστε να μην μοιάζει πλέον με τον αρχικό ιό των νυχτερίδων”.
Σε email στο LifeSite, ο Δρ Petrovsky είπε ότι η μελέτη του υποδηλώνει ότι “υπάρχουν μερικά εξαιρετικά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της βέλτιστης ανθρώπινης προσαρμογής, ότι ελλείψει εντοπισμού ενός σχεδόν παρόμοιου ιού σε έναν πληθυσμό ζώων από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει το COVID19, όλα δείχνουν προς την κατεύθυνση της ανθρώπινης παρέμβασης κάποια στιγμή στην εξέλιξη του COVID19“.
Πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να βρουν αποδείξεις για αυτό το στέλεχος κορανοϊού που υπάρχει στα ζώα, κάτι που θα υποστήριζε τη θεωρία της φυσικής εξέλιξης.
“Ενώ τα γεγονότα δεν είναι γνωστά αυτή τη στιγμή, η φύση αυτού του γεγονότος και η εγγύτητά του με μια εγκατάσταση βιοασφάλειας υψηλού κινδύνου στο επίκεντρο της επιδημίας απαιτεί μια πλήρη και ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για να εξακριβωθεί εάν ένας ιός αυτού του είδους COVID- 19 καλλιεργήθηκε στην εγκατάσταση και ενδέχεται να είχε απελευθερωθεί κατά λάθος », κατέληξε ο Petrovsky, αναφερόμενος στο Ιολογικό Ινστιτούτο της Γουχάν στην Κίνα.