«Η θέση μου είναι τελική, δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το επιζήμιο κείμενο συμφωνίας».

Ο κύριος Ιβανόφ τόνισε ότι δεν κάνει αποδεκτή τη συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», καθώς παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς, ενώ είπε ακόμα πως σήμερα για πρώτη φορά είχε μια εικόνα για τη συμφωνία και τις θέσεις που έχουν «χτιστεί» μέχρι τώρα και έχουν παραβιαστεί από αυτήν.

“Η συμφωνία ονόματος είναι μια προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ. Αυτή η συμφωνία είναι απαράδεκτη, δεν θα επιτρέψω τη νομιμοποίηση πολιτικών παράνομων κατασκευών, δηλαδή δεν θα υπογράψω τη συμφωνία ονόματος με την Ελλάδα”.

“H κυβέρνηση δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει σε όλα τα κόμματα για την επίλυση του ζητήματος ονόματος και την επίτευξη συναίνεσης για το θέμα. ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να δικαιολογούν την υπογραφή μιας βλαβερής συμφωνίας”.

“Δεν θα υπογράψω τη συμφωνία. Θα προσπαθήσω για μια λύση αποδεκτή από όλους τους πολίτες της πΓΔΜ. Οι άνθρωποι όπου κι αν βρίσκονται, μην φοβούνται. Η απόφασή μου είναι τελική και δεν θα με εκφοβίσει με απειλές και εκβιασμούς”.

“Είναι πατριωτικό να τα παίρνουν όλα οι Έλληνες και να μην παίρνουμε τίποτα εμείς;”

“Η συμφωνία αυτή παραβιάζει τη διαθήκη των προγόνων μας για μια ενιαία πΓΔΜ και σβήνει την 27ετή ιστορία της χώρας”.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Σκοπίων, κύριος Γκεόργκι Ιβανόφ, στο διάγγελμά του, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων, μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, κυρίων Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα.

Originally posted 2018-06-13 18:46:46.