H επιστροφή του κυρίου Τσίοδρα και του κυρίου Χαρδαλιά σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης περιόδου κύματος τρομοκρατίας και ψυχολογικής πίεσης στον ελληνικό λαό. Η ανακοίνωση της επιστροφής των μέτρων ασφαλείας και της καθολικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους επαναφέρει το κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας και καχυποψίας που καλλιέργησε η κυβέρνηση το πρώτο δίμηνο της εγκληματικής καραντίνας σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, με πρώτα θύματα τους ηλικιωμένους ως ευάλωτοι και ευαίσθητοι σε ασθένειες και σε προπαγάνδα και μετέπειτα στους νέους και στους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα κρίνεται απαραίτητη η χρήση της μάσκας σε όλους τους πολίτες μέσα σε κλειστούς χώρους και σε δημόσιες υπηρεσίες, προβαίνοντας σε απηνή διωγμό σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα ασφαλείας και επιβάλλοντας βαρύτατα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται. Επομένως, το θηρίο της τρομοκρατίας έχει διπλό πρόσωπο, ένα ψυχολογικό και υγειονομικό όπου τρομάζει τον λαό μέσω του ιού και της ‘’θανατηφόρας’’ μεταδοτικότητας του και ένα οικονομικό όπου σκοπεύει στην ήδη άδεια τσέπη του Έλληνα κάνοντας αφαίμαξη του ιδρώτα του και του κόπου του.

Δύο βδομάδες πριν την μέρα της Παναγίας και τις χαρμόσυνες εορτές και τα πανηγύρια εις το όνομα της Πρώτης Αγίας της Ορθοδοξίας, η κυβέρνηση και το ‘’υγειονομικό’’ της επιτελείο εντόπισαν νέα κρούσματα και έξαρση του ιού σε εκδηλώσεις, γάμους και χώρους διασκέδασης στην χώρα, όπως ακριβώς αναμέναμε…

Το πραγματικό πρόβλημα όμως δεν είναι η άνοδος του κορονοϊού, ούτε τα πολλαπλά κρούσματα, τα οποία τα παρουσιάζουν σαν μελλοντικά θύματα της ‘’πανδημίας’’, αλλά η συστηματική στάση των Ελλήνων να ‘’συνωστίζονται’’, να διασκεδάζουν, να εισέρχονται σε καταστήματα και beach bar, να περπατούν ελεύθερα, να κάνουν χειραψίες, να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται, εν ολίγοις να παραμένουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Η χρήση της μάσκας είναι αδύνατο να αποφευχθεί λόγω των εγκληματικών προστίμων και των παράνομων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές, ζήλο που αν τον έδειχναν για την πάταξη του εγκλήματος της παιδοφιλίας ή των ναρκωτικών, θα είχαν συλλάβει τους περισσότερους εγκληματίες μέσα σε έναν χρόνο.

Θα μπορούσε όμως η μάσκα εκτός από μέσο προστασίας, από εργαλείο φίμωσης της κοινής γνώμης και από κοσμητικό αξεσουάρ που εκλαμβάνεται από κάποιους και δείχνουν να το απολαμβάνουν και να την έχουν ενσωματώσει στην γκαρνταρόμπα τους, να μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης και διαμαρτυρίας.

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις μάσκες που μας επέβαλλε το πολιτικό σύστημα ως μέσο για αντιπολίτευση και για τη μετάδοση του δικού μας προσωπικού μηνύματος προς πάσα κατεύθυνση στρέφοντας εναντίον τους το όπλο που έστρεψαν κατά πάνω μας.

Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να γράψει πάνω με στυλό ή μαρκαδόρο ένα σύνθημα που θα τον εκπροσωπούσε και θα ήθελε να εκφράσει την ταπεινή του άποψη μπροστά σε αυτό το θέατρο της υγειονομικής παράνοιας. Μερικά από αυτά είναι:

  1. Ι CAN’T BREATH!
  2. STOP CORONOPARANOIA
  3. ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!
  4. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!
  5. ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
  6. STAY HOME, WORK HOME, DIE HOME!
  7. Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!
  8. ΠΡΟΣΟΣΧΗ! ΔΑΓΚΩΝΕΙ!
  9. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ!
  10. ΠΑΣ ΜΗ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!

Η γκάμα των φράσεων είναι μεγάλη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το καθένα μας ανάλογα το ύφος του, την ιδιοσυγκρασία του και το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει, αν αυτό θα είναι δυναμικό ή χαλαρό, πολιτικό ή κωμικό, αγγλιστί ή ελληνιστί.

Το γραπτό μήνυμα στη μάσκα δεν παραβιάζει κανέναν απολύτως γραπτό κανόνα ή προφορικό, επομένως δεν μπορεί κανένας να μας το απαγορεύσει ή να μας αποτρέψει από το να ‘’διακοσμήσουμε’’ το αξεσουάρ μας όπως επιθυμούμε, μιας και είναι δικό μας και πληρώσαμε γι’ αυτό.

Ας παραδειγματιστούμε λίγο από τους Ιάπωνες, οι οποίοι όταν θέλουν να απεργήσουν δεν κλείνουν δρόμους και στενά και δεν διαπληκτίζονται με την αστυνομία, αλλά πηγαίνουν κανονικά στις εργασίες τους φορώντας ένα μαύρο περιβραχιόνιο.

Ας υιοθετήσουμε αυτό τον ακίνδυνο και ιδιαίτερο τρόπο αντίστασης και διαμαρτυρίας υποκινώντας κι άλλους συμπολίτες να ομιλούν, να αντιδρούν και να έχουν άποψη όσο ακόμη η κυβέρνηση και η βουλή δεν έχει ακόμη καταχωρήσει τη μάσκα ως ‘’εθνικό σύμβολο’’ ώστε να μας κατηγορήσει στο τέλος για βεβήλωση ιερού συμβόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!