Πως ο Χίτλερ σχεδίαζε τον μαζικό εμβολιασμό [με το αζημίωτο πάντοτε] και η εταιρία “τέρας”

Η IG Farben ήτο γερμανική κοινοπραξίαν, η οποία δημιουργήθηκε το 1925 και «ετελιώθει» με το πέρας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω των στενών σχέσεων και της συνεργασίας της, με τους ναζί.

Την κοινοπραξία συνέστησαν αρκετές εταιρείες, όπως η AGFA, η ΒΑSF, η Bayern, η Hoechst (γνωστή ως Sanofi-Aventis) και άλλες.

Ιδρύθηκε με σκοπό να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, που, λόγω των εξουθενωτικών όρων της Συνθήκης των Βερσαλλιών, έπνιγε τη Γερμανία και τη βιομηχανία της (που έπνιξε και αιματοκύλησε τον κόσμο με τον Α΄Π.Π).

Το πόρισμα επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που συνεστήθη για έρευνα των δραστηριοτήτων της, μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, ανέφερε ότι «χωρίς τις τρομακτικές παραγωγικές ικανότητες της IG Farben και το ερευνητικό της έργο, η Γερμανία δεν θα ήταν δυνατό να αρχίσει τις εχθροπραξίες το Σεπτέμβριο του 1939».

Μερικά από τα παγκοσμίως γνωστά και μονοπωλιακά προϊόντα της Κοινοπραξίας ήταν η ασπιρίνη, η νοβοκαΐνη, η σαλβαρσάνη, το σουλφανιλαμίδιο κ.ά.

Επίσης, η τεχνογνωσία που είχε αναπτύξει την «βοήθησε» στην κατασκευή συνθετικών πρώτων υλών, που η Γερμανία δεν διέθετε, πχ τεχνητό καουτσούκ, συνθετικά καύσιμα, νιτρικά άλατα κτλ.

Ανάμεσα στο ερευνητικό προσωπικό της συγκαταλέγονταν «άξιοι» επιστήμονες βραβευμένοι με Νόμπελ.

Με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, η IG FARBEN, «κατηγορήθηκε» ότι «δεν ήταν άρεια εταιρεία», επειδή είχε αρκετούς Εβραίους στο προσωπικό της και μάλιστα στα υψηλά κλιμάκια.

Ο Χίτλερ όμως γρήγορα αντιλήφθην την χρησιμότητα της IG FARBEN και σύνηψαν «άτυπη» συνεργασία.

Η εν λόγο κοινοπραξία χρειαζόταν την κρατική υποστήριξη για την προώθηση των οικονομικών της σχεδίων.

Με τη βοήθεια των ναζί και το πρόγραμμα «τελική λύση» για την εκκαθάριση των Εβραίων, άρχισε να λαμβάνει το εργατικό απόθεμα που της πρόσφεραν τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Οι κρατούμενοι του Άουσβιτς έκτισαν για λογαριασμό της ένα βιομηχανικό συγκρότημα τεραστίων διαστάσεων, που κατανάλωνε για τη λειτουργία του, περίπου όση ηλεκτρική ενέργεια χρειαζόταν ολόκληρο το Βερολίνο.

Περισσότεροι από 25.000 κρατούμενοι πέθαναν κατά τη διάρκεια κατασκευής του, ενώ κατά τη λειτουργία του απασχολούσε περίπου 85.000 φυλακισμένους.

Η IG FARBEN «κατασκεύασε» και το εντομοκτόνο Zyklon B.

Με το ZYKLON B “εμβολίαζε” ο Χίτλερ

Ένα αέριο με βάση το υδροκυάνιο, που χρησιμοποιήθηκε στα στρατόπεδα εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος, στους θαλάμους αερίων, για «εμβολιασμό» των κρατουμένων.

Μετά το τέλος του πολέμου, η IG FARBEN θεωρήθηκε ως «ιδιαίτερα διεφθαρμένη και κατά συνέπεια επικίνδυνη».

«Διαλύθηκε» το 1951, αρχικά σε 12 εταιρείες, από τις οποίες οι μεγαλύτερες BASF, AGFA, BAYERN συνέχισαν την επιστημονική «ύπαρξή» τους.

Εικοσιτέσσερις από τους διευθυντές της, πέρασαν από «δίκη» και καταδικάστηκαν, σε «φοβερά δεσμά», από ένα έως επτά χρόνια φυλάκισης.

Οι περισσότεροι μετά την αποφυλάκισή τους ανέλαβαν εκ νέου διευθυντικές θέσεις σε «εταιρίες», που προέκυψαν από την διάλυση της κοινοπραξίας IG Farben.

Originally posted 2020-12-28 19:28:31.

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error:
Αρέσει σε %d bloggers: