Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ηθικά και επιστημονικά ένοχος. Έλαβε συνειδητά μέρος στο κακοστημένο φιάσκο του τρόμου για το οποίο την απόλυτη ευθύνη φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι διεθνείς του πάτρωνες.

Μιλώντας με επιστημονικές κοινοτοπίες, μισές αλήθειες, αφηρημένες ή αντιφατικές διατυπώσεις, προφανή ψεύδη και χωρίς επιστημονικά ελέγξιμες αναφορές, χόρεψε τον χορό της επικοινωνιακής νομιμοποίησης των αποφάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για γενικό εγκλεισμό, επικοινωνιακή τρομοκράτηση και οικονομική ευθανασία, στο πλαίσιο της “παγκόσμιας άσκησης” των γιγάντων της Νέας Εποχής με τους μεγάλους και σκοτεινούς απώτερους σκοπούς…

Φαίνεται πως σχεδόν όλοι οι καλά επιδοτούμενοι επικοινωνιακοί παράγοντες μετρούν και ανακοινώνουν τους θανάτους από τον κορονοϊό και ελάχιστοι κάνουν την εξίσου επιβεβλημένη εργασία της μέτρησης των θανάτων από τα μέτρα περιορισμού της φυσικής μετακίνησης και φυσικής επαφής.

Πουθενά, επίσης, δεν δημοσιεύθηκε μια επιστημονική αναφορά για το οικονομικό κόστος εκ του γενικού κλεισίματος και το τρέχον κόστος από τα γελοία και αυθαίρετα “μέτρα περιορισμού του κινδύνου μόλυνσης”, που μόνο αποτέλεσμα έχουν το κώμα της οικονομίας μέχρι να έρθει το πρώτο κύμα μόλυνσης από τον Νέο Κορονοϊό 2019 τον χειμώνα του 2020-2021: το κύμα που κακώς μετέθεσε χρονικά ο χειρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλοντας την καμπύλη ανάπτυξης ανοσίας του γενικού πληθυσμού, το συντριπτικό μέρος του οποίου δεν έχει τίποτα να φοβάται από τον νέο ιό και έχει κάθε λόγο να μολυνθεί από αυτόν, ώστε να να αναπτύξει ανοσία και να μην χρειαστεί να εμβολιαστεί.

grecobooks -50%

Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου οι νεκροί που νοσούσαν (και) από τον Νέο Κορονοϊό 2019 είναι ελάχιστοι σε σχέση με τον πληθυσμό που υφίσταται τα μέτρα περιορισμού, το ερώτημα “Πόσοι είναι οι νεκροί από τα μέτρα περιορισμού; Πόσο το οικονομικό κόστος;” αποκτά καθοριστική πολιτική, ηθική και επιστημονική σημασία.

ellinika hoaxes george soros (b)

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ της επένδυσαν πολιτικά στην υπερδιόγκωση των κινδύνων από τον Νέο Κορονοϊό 2019 και αποσιωπούν συστηματικά την βλάβη που έχει επιφέρει η πολιτική τους στην δημόσια υγεία και την οικονομία.

Πουθενά δεν υφίστανται δημοσιευμένα πρακτικά της επιτροπής που υποτίθεται πως συμβουλεύει την κυβέρνηση: έτσι, κάθε καχύποπτος πολίτης μπορεί να σκεφτεί πως η κυβέρνηση λέει στην επιτροπή τί να πει και την έχει εκεί για ξεκάρφωμα, ως πρόσχημα επιστημονικής τεκμηρίωσης των πολιτικών αποφάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πουθενά δεν υφίσταται Μελέτη Αξιολόγησης Επιπτώσεων από τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για περιορισμό των φυσικών μετακινήσεων και φυσικών επαφών και αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας σε γενική κλίμακα. Δεν υφίσταται διαθέσιμη Μελέτη Κόστους-Οφέλους, όπως θα γινόταν σε κάθε σοβαρό δημόσιο θεσμό.

Ως Εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Διδάκτορα Κοινωνιολογίας και εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αυτή η αυθαιρεσία με αφήνει άφωνο.

Η μόνη δικαιολόγηση που “αθωώνει” τον Σωτήρη Τσιόδρα και τους συν αυτώ στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων είναι πως ο ρόλος της είναι προφανώς διακοσμητικός για να ντύνει με επιστημονικοφανή εγκυρότητα την μεθόδευση Μητσοτάκη.

Όλα τα λεφτά πέφτουν στην μέτρηση και στην προβολή των θανάτων ανθρώπων με κορονοϊό ή… από κορονοϊό, τώρα που είναι καιρός: ήδη γνωρίζουμε πως το φονικό δυναμικό του Νέου Κορονοϊού 2019 φθίνει με κάθε μετάλλαξη και είναι επιστημονικώς βέβαιο πως ο ιός θα εξαφανιστεί φυσικά και από μόνος του ακόμα και εφέτος, όπου έχει σημειώσει ικανή διασπορά, προς μεγάλη λύπη αυτών που επένδυσαν στον τρόμο, τα εμβόλια, και τις τεχνολογίες αιχμής.

Δεκάρα τσακιστή δεν πέφτει στην τεκμηρίωση της βλάβης από τα περιοριστικά μέτρα. Όποιος σκαλίζει το ζήτημα αυτό, τον τρώει ο μαύρος λύκος.

“Πέφτουν οι μάσκες”: Ο Γιάννης Νασιούλας ξετινάζει την κορονοϊόφοβία, την εμβολιομανία και την ρουφιανιά των ΜΜΕ που πουλάνε φόβο και ψέμα σε ίσες δόσεις Δημοσιεύτηκε από Αριστεία στις Κυριακή, 3 Μαΐου 2020

20 19 ert3 ioannis nasioulas.jpg
Ιωάννης Νασιούλας

Αγορά Βιβλίου: Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική (Δωρεάν Αποστολή)

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και στην κοινωνική τραπεζική. Συλλογικός Τόμος. Επιμέλεια: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Γράφουν: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Alain COHEUR, Denis STOKKINK, Kurt BERLO, Oliver WAGNER, Daniel SCHAFER, Ευγενία ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Παναγιώτης ΜΠΑΜΙΔΗΣ, Μιχαήλ ΦΕΦΕΣ, Κωνσταντίνος ΓΕΩΡΜΑΣ, Βικτώρια ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, Μιχαήλ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ​Βασίλειος ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, Απόστολος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, π. Αλέξανδρος ΣΑΛΜΑΣ, ​Ναούμ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 2016. ISBN:978-618-80232-3-9​. Σελίδες: 311.

€24,38

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.