610.000 νέοι άνθρωποι έφυγαν από το 2010 στο εξωτερικό. Άφραγκοι και καταταλαιπωρημένοι, για να βρουν δουλειά και ζωή σε χώρες που έχουν αξιοκρατία και πατάσσουν το κομματικό κράτος, δεν επιτρέπουν την ανομία και επενδύουν στην αριστεία.

Στην Ελλάδα έχουμε το κράτος του Ανδρέα Παπανδρέου: μια μαζική μηχανή κατασπάραξης του δημοσίου χρέους και των φόρων για την συντήρηση ενός γιγάντιου και καταστροφικού μηχανισμού δημόσιας διοίκησης, συστηματικά στελεχωμένου από τους χειρότερους Έλληνες – αυτούς με ανεπαρκή προσόντα, απωθητική προσωπικότητα και επίμονη εκπόρνευση στους πολιτικούς τους πάτρωνες, ανταλλάσσοντας ψήφους για δουλειές και χάρες.

Το κράτος του Κωνσταντίνου Καραμανλή υπήρξε υπεύθυνο, δημιούργησε υποδομές και ήταν σε γενικές γραμμές μη ευεπίφορο στην γενικευμένη διαφθορά. Το κράτος του Γεωργίου Παπαδόπουλου ευνοήθηκε από τις οικονομικές προϋποθέσεις της διακυβέρνησης Καραμανλή, την φιλεργατικότητα και την εγγενή τιμιότητα των Ελλήνων και την οικονομική ανυστεροβουλία των στασιαστών. Όμως, η δικτατορία δεν είναι νόμιμο πολίτευμα και η δημοκρατία χωρίς υπεύθυνη κρατική διοίκηση οδηγεί στην προδοσία, την εσκεμμένη πτώχευση, την εκδούλευση για τους ξένους και τον αχρείαστο πόλεμο.

Ισχύει το Σύνταγμα της Ελλάδος; Όχι. Απερίφραστα όχι. Δεν ισχύει η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Αν ίσχυε, Πρόεδρος Δημοκρατίας και Δικαστικό Σώμα θα εμπόδιζαν τον σκοτεινό άνθρωπο να υπαγάγει την χώρα στο ΔΝΤ, υπό τους μοναδικά επαχθείς και καταχρηστικούς όρους του Μνημονίου του 2010. Ισχύουν οι νόμοι; Όχι. Απερίφραστα όχι. Αν ίσχυαν, οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν την Ελλάδα και κατασπατάλησαν τα χρήματα και τα χρέη του ελληνικού λαού θα ήταν όλοι και εγκαίρως στην φυλακή. Μαζί τους και οι κάθιδροι μαθητές τους, οι όμοιοί τους από την Νέα Δημοκρατία.

Το πολίτευμα της Ελλάδος έχει γίνει αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η πολιτική του υλοποίηση πάσχει. Δεν έχουμε πολίτευμα και διοίκηση υπέρ του εθνικού, του δημοσίου και του κοινωνικού συμφέροντος.

Ακόμα χειρότερα, την χώρα μας την κάνουν πια εξόφθαλμα κουμάντο οι ξένοι. Τί να κάνουν οι νέοι σε μια τέτοια χώρα;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2018-04-21 12:30:42.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.