«Δεν είχαμε σπίτι να μείνουμε και μέναμε στο Χατζηκυριάκειo Ίδρυμα, σε μια μεγάλη σάλα, που για να κάνουμε δωμάτια, τα χωρίζαμε με κουβέρτες. Δηλαδή, τέσσερα κομμάτια κουβέρτα ήταν δικό μας δωμάτιο και ζούσαμε εγώ, η μητέρα μου και ο πατριός μου, που μας μεγάλωσε και τα αδέλφια μου. Πέντε άτομα σε δυο τετραγωνικά», εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής Τέρης Χρυσός σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Λοιπόν” και συνέχισε με μια αποκάλυψη όλο νόημα:

«Ο πατέρας μου ήταν Εβραίος κατάσκοπος της Ιντέλιτζενς Σέρβις, τον οποίο παντρεύτηκε η μητέρα μου, έκανε τρία παιδιά και όταν εγώ έγινα πέντε, έμπλεξε με μια άλλη κατάσκοπο και εγκατέλειψε την μητέρα μου. Εγώ δεν έγινα Εβραίος γιατί η μάνα μου ήταν χριστιανή. Βαφτίστηκα 5 ετών. Τον πατέρα μου τον εξόρισαν στην Ρώμη και τον είδα πάλι μετά από 40 χρόνια. Τον βρήκα στο Ισραήλ που είχε κάνει άλλα παιδιά».

Η δημόσια αποκάλυψη του σήμερα ογδοντάχρονου Τέρη Χρυσού κάνει αίσθηση και προκαλεί εύλογες απορίες για την συγκυρία στην οποία λαμβάνει χώρα. Το όνομά του έχει απασχολήσει τις τελευταίες δεκαετίες τα παραπολιτικά των εφημερίδων, με την φήμη που κυκλοφορεί ευρέως και έχει διαψευσθεί πως είναι πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη με μητέρα την αδελφή του σημερινού πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη, χαρακτήρισε χυδαιότητες τις φήμες που κυκλοφορούν για την ίδια και τον Τέρη Χρυσό. Η παρουσιάστρια ρώτησε τη βουλευτή της ΝΔ για τη φήμη που «είχε ξεκινήσει ο Τζίμης Πανούσης, λέγοντας ότι ο αδελφός σας είναι καρπός του έρωτά σας από ένα σύντομο ειδύλλιο με τον Τέρη Χρυσό. Το κατατάσσετε σε αστειότητα ή σε κακία;».

«Το κατατάσσω σε χυδαιότητα. Είναι απολύτως χυδαίο και το κακό της υπόθεσης είναι ότι εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, τον Τέρη Χρυσό, καλά… τι πάω να αποδείξω», απάντησε η κ. Μπακογιάννη. «Αλλά λέω, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Αλλά αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο είναι γελοίο. Τι να σας πω… Κάποια στιγμή δεν είχα δώσει καμία σημασία και άρχισαν να μου λένε ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο», συμπλήρωσε. «Από την αρχή δεν δώσαμε ποτέ σημασία στο θέμα αλλά το θεωρώ γελοίο, δηλαδή… ξεφτίλα», κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.