Σεισμικό τσουνάμι μεγατόνων σαρώνει τις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες. Έγγραφα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είδαν το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν ότι ο τέως Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γνώριζε για τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του δεξιού χεριού του Ντόναλντ Τραμπ Στρατηγού Μάικλ Φλίν στα τέλη του 2016 με τον τότε Ρώσο Πρέσβη Σεργκέι Κισλιάκ.

Ο απόστρατος Στρατηγός Μάικλ Φλιν, δεξί χέρι του Ντόναλντ Τραμπ αθωώθηκε: τον παγίδευσε το FBI υπό τις διαταγές του Μπάρακ Ομπάμα για να αποτραπεί η ανάληψη της εξουσίας από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Τα έγγραφα, τα οποία κυκλοφόρησαν την Πέμπτη στο πλαίσιο της κίνησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης να απορρίψει την υπόθεσή του εναντίον του Flynn, δείχνουν ότι οι λεπτομερείς γνώσεις του Ομπάμα για τις κλήσεις του Δεκεμβρίου 2016 προφανώς εξέπληξαν την τότε αναπληρωτή γενική εισαγγελέα Sally Yates, σύμφωνα με έγγραφα που ανέφερε η Fox News.

Ο Ομπάμα αποκάλυψε τη γνώση του για τις υποκλαπείσες συνδιαλέξεις του Φλιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Oval Office στις 5 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Ο Ομπάμα είχε απολύσει τον Φλιν ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας τρία χρόνια νωρίτερα, και σύμφωνα με πληροφορίες συμβούλεψε την εισερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ να μην τον προσλάβει, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως «όχι οπαδό» του απόστρατου στρατηγού του στρατού.

Οι κλήσεις του Φλιν δεν θεωρούνταν εγκληματικές εκείνη την εποχή, αλλά τα έγγραφα που αποσφραγίστηκαν τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι αξιωματούχοι του FBI συζήτησαν κρυφά αν ήταν εφικτό να απολύσουν τον Φλιν ή να τον «κάνουν να πει ψέμματα», όταν τον “ανέκριναν” στο Λευκό Οίκο στις 24 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με την Fox News.

Η συνάντηση της 5ης Ιανουαρίου, μόλις 15 ημέρες πριν από την ανάληψη της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, περιελάμβανε τον Ομπάμα, την Γέιτς, τον τότε διευθυντή του FBI James Comey, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον τότε διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν και τον πρώην διευθυντή της εθνικής αντικατασκοπείας Τζέιμς Κλάπερ, σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που δημοσίευσε το Fox News.

Ο Ομπάμα ζήτησε από την Γιέιτς και τον Κόμευ να «παραμείνουν» μετά τη συνάντηση, λέγοντας ότι είχε «μάθει πληροφορίες για τον Φλιν» και τη συζήτησή του με τον Ρώσσο Πρεσβευτή Kislyak.

«Ο [Ομπάμα] διευκρίνισε ότι δεν είχε πρόσθετες πληροφορίες για το θέμα, αλλά ζητούσε πληροφορίες σχετικά με το αν ο Λευκός Οίκος θα έπρεπε να αντιμετωπίζει διαφορετικά τον Φλιν, δεδομένης της πληροφορίας», δείχνουν τα έγγραφα.

Η Γιέιτς, εν τω μεταξύ, «δεν είχε ιδέα» σε τι αναφερόταν ο Ομπάμα, αλλά το κατάλαβε «βάσει της συνομιλίας», σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η Γιέιτς, η οποία απολύθηκε αργότερα από την κυβέρνηση Τραμπ, δεν ήταν σίγουρη από πού πήρε ο Ομπάμα τις πληροφορίες του, σύμφωνα τα έγγραφα.

Ο Ομπάμα γνώριζε λεπτομέρειες που ήταν προϊόντα υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Στρατηγού Φλιν. Ο Φλιν μόλις αθωώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που δεν βρήκε τίποτε μεμπτό εναντίον του. Τώρα ήρθε η ώρα να ερευνηθεί ποιος βρίσκεται πίσω από την συνωμοσία που στόχο είχε να μην αναλάβει την εξουσία ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενοχοποιώντας τον πως συνεργάστηκε με ξένη δύναμη.

Η ώρα που ο Μπάρακ Ομπάμα θα αντιμετωπίσει την αμερικανική Δικαιοσύνη έχει ήδη σημάνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.