Περισσότεροι από 550.000 Κύπριοι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι βασικοί υποψήφιοι πρόεδροι είναι πέντε, ενώ σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκλεγεί στο δεύτερο γύρο, ως αποτέλεσμα του εκλογικού νόμου σύμφωνα με τον οποίο ο νέος Πρόεδρος πρέπει να συγκεντρώσει το 50 συν 1% των ψήφων, κάτι που δεν αναμένεται να επιτευχθεί στον πρώτο γύρο.

Οι πέντε βασικοί υποψήφιοι πρόεδροι είναι οι κύριοι: Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο σημερινός Πρόεδρος θα είναι πρώτος στη σημερινή διαδικασία, όμως είναι άγνωστο ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο, αφού οι κύριοι Παπαδόπουλος και Μαλάς “παίζουν” για τη 2η και 3η θέση στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στις εκλογές θα συμμετέχουν και οι Κύπριοι του εξωτερικού, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 18:00. Τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό κλίμα πολώθηκε σε μία προσπάθεια των υποψηφίων να τονώσουν τη συσπείρωση των κομμάτων τους.

Originally posted 2018-01-28 10:29:36.