bunkers for billionaires new zealand

Οι υπερ-πλούσιοι των ΗΠΑ αναζητούν καταφύγιο στη Νέα Ζηλανδία, έχοντας κατά νου το “τέλος του κόσμου”. Διάσπαρτα σε όλη τη χώρα είναι μια σειρά από υπόγεια καταφύγια (μπούνκερ), που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τους εξαιρετικά πλούσιους ασφαλείς και υγιείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή… ενός σεναρίου αποκάλυψης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχει ένα τεράστιο υπόγειο καταφύγιο που βρίσκεται πολύ κοντά στο Christchurch, χτισμένο από την κατασκευαστική εταιρεία Vivos, που μπορεί να φιλοξενήσει 300 ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη τέτοια εταιρεία, η Rising S Co, φέρεται να έχει κατασκευάσει 10 ιδιωτικά καταφύγια σε ολόκληρη τη χώρα και απέκτησε δεκάδες ακόμη. Μπορούν να κοστίσουν έως και 8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την κατασκευή και περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως αίθουσες παιχνιδιών, γυμναστήρια και χειρουργικά κρεβάτια. Ένας Σαουδάραβας υπήκοος φέρεται να ζήτησε ελικοδρόμιο στο υπόγειο κρησφύγετό του τύπου “James Bond”, το οποίο συνδέεται με ένα υπόγειο τζαμί. Η τιμή του ήταν περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα, τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα αυτές τις αξιώσεις. Προφανώς, ένα τοπικό συμβούλιο δεν έχει αρχεία σχετικά με τις συγκαταθέσεις που έχουν δοθεί για αιτήσεις κατασκευής αποθηκών ή υπόγειων καταφυγίων στην περιοχή τα τελευταία πέντε έως 10 χρόνια.

Ωστόσο, συζητείται ήδη ότι αρκετοί των ελίτ της Silicon Valley έχουν ήδη δραπετεύσει από τις ΗΠΑ και έχουν καταφύγει στη Νέα Ζηλανδία. Και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους από εμάς, οι υπερ-πλούσιοι δεν συσσωρεύουν φαγητό και μάχονται μεταξύ τους για χαρτί υγείας και απολυμαντικό χεριών στο σούπερ μάρκετ. Δεν αναρτούν ανεπαρκώς κατασκευασμένες, άσχημα επεξεργασμένες αποδόσεις του «Imagine», στη συνέχεια χτυπιούνται στην πλάτη και λένε, «Έκανα τη διαφορά σήμερα».

Ο αμερικανός επιχειρηματίας Mihai Dinulescu και η σύζυγός του βλέπουν την πανδημία στο νησί Waiheke της Νέας Ζηλανδίας, όπου είπε στον Τύπο ότι σχεδίαζαν να κάνουν «κυνήγι δισεκατομμυριούχου».

Ο Θεός να μην επιτρέψει να συναντήσουν πραγματικά ένα φτωχό ή μεσαίας τάξης άτομο κατά την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη μοίρα που προορίζονται για πολλούς από τους συνανθρώπους τους άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Αγορά Βιβλίου: Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική (Δωρεάν Αποστολή)

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και στην κοινωνική τραπεζική. Συλλογικός Τόμος. Επιμέλεια: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Γράφουν: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Alain COHEUR, Denis STOKKINK, Kurt BERLO, Oliver WAGNER, Daniel SCHAFER, Ευγενία ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Παναγιώτης ΜΠΑΜΙΔΗΣ, Μιχαήλ ΦΕΦΕΣ, Κωνσταντίνος ΓΕΩΡΜΑΣ, Βικτώρια ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, Μιχαήλ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ​Βασίλειος ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, Απόστολος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, π. Αλέξανδρος ΣΑΛΜΑΣ, ​Ναούμ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 2016. ISBN:978-618-80232-3-9​. Σελίδες: 311.

€24,38