Αρχές Νοεμβρίου ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοινώνει την απαλλαγή των ελεύθερων επαγγελματιών από τα Δημοτικά Τέλη στους λογαριασμούς ΔΕΗ και τη χορήγηση στους Δήμους 60.000.000 € ως αποζημίωση!

Ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής ανακοίνωσε το ίδιο. Το κύριο δικαιολογητικό που ζήτησε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης από τους αυτοαπασχολούμενους για την απαλλαγή ήταν η Βεβαίωση Αναστολής Λειτουργίας, μια βεβαίωση που το σύστημα χορηγεί μόνο στους υπαλλήλους των επιχειρήσεων, και όχι στους ιδιοκτήτες, διότι τα καταστήματα λιανικής έκλεισαν βάσει νόμου, και η έκδοση βεβαίωσης κρίθηκε περιττή!

Ο Αβαρλής έπρεπε καθότι φοροτεχνικός ο ίδιος να το γνωρίζει. Μπλοφάρει η διοίκηση Ζέρβα;

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης πληροφορούμαστε για ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης το Μάρτη του 2020 για απαλλαγή των ελεύθερων επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη ήδη στην 1η καραντίνα, δηλαδή απαλλαγή στις επαγγελματικές στέγες μας αφού ήταν εκτός λειτουργίας! Όμως στους λογαριασμούς ΔΕΗ των ατομικών επιχειρήσεων τα δημοτικά τέλη μπήκαν και τα πληρώσαμε κανονικότατα σαν να ήμασταν ανοιχτά!

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης έχει επαφή με την πραγματικότητα; Ή απλά με ψηφίσματα που ΔΕΝ εφαρμόζονται θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους ότι κάτι κάνει;!

Στο διαταύτα. Θέλουμε ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!! Καλούμε το Ζέρβα, τον Αβαρλή και ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους να μας απαλλάξουν με προσκόμιση υπαρκτών – και όχι ανύπαρκτων δικαιολογητικών – από τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τους μήνες της τωρινής καραντίνας, όπως υποσχέθηκε ο Θεοδωρικάκος και το υπουργείο εσωτερικών εδώ και ένα μήνα!!!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – Π.Α.Ε.Ε. | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 10/12/2020