Όταν οι Αμερικάνοι παρήγγειλαν στον κύριο Τσίπρα να ανοίξει το Σκοπιανό, αυτός τους ρώτησε ποιός θα κανονίσει τον κύριο Μητσοτάκη. Ο Αμερικανός Πρεσβευτής του απάντησε: “Μην ανησυχείς για τον Μητσοτάκη, το έχω κανονίσει”. Τρίχες κανόνισε ο ευγενέστατος και φιλέλληνας Αμερικανός διπλωμάτης. Ο κύριος Τσίπρας του χάλασε όλο το παιχνίδι με το καλημέρα.

Μέσα στην αλαζονεία του, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός το είδε όλο το πράγμα ως μια άριστη ευκαιρία να διαιρέσει την Νέα Δημοκρατία, να υποθάλψει την δημιουργία ενός κόμματος εθνικής αμύνης για την Μακεδονία που θα της στερήσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές και να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές με το νέο εκλογικό σύστημα. Δηλαδή να οδηγηθούμε σε συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ ως αναγκαστικό όρο για να προχωρήσουν οι ξένοι στην πρώτη ρύθμιση του χρέους μας μετά το 3ο Μνημόνιο, το χειμώνα του 2018, όπως είχαν αρχικά υποσχεθεί στον κύριο Σαμαρά αιώνες πριν.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης ίσα που ξέφυγε από την παγίδα. Προσωπικώς είμαι πανευτυχής που βλέπω την Νέα Δημοκρατία να μιλάει για λύση στο όνομα των Σκοπίων, εφόσον λυθούν και θεσμοθετηθούν επισήμως όλα τα υπόλοιπα, που είναι και τα πιο δηλητηριώδη: πώς θα λέγονται οι Σκοπιανοί στα διαβατήριά τους και πώς θα λέγεται η γλώσσα τους. Καλή και η σχέση εμπιστοσύνης με τον Αμερικανό Πρεσβευτή, αλλά πρώτα πρέπει να εκλεγεί ο κύριος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός – και Πρωθυπουργός με πολιτική “ας τους δώσουμε μωρέ το όνομα της Μακεδονίας” δεν βγαίνεις.

Η επιλογή του κυρίου Τσίπρα να ξεκινήσει το θέμα από τα κανάλια, βγάζοντας τους περίεργους τύπους της περιθωριακής Αριστεράς να μας κουνάνε το δάχτυλο για την πατριωτική μας οξυδέρκεια απομάκρυνε την λύση του Σκοπιανού εκτός των ορίων της δικής του θητείας. Το ζήτημα θα το κλείσει η Νέα Δημοκρατία στην επόμενη θητεία. Η ερώτηση που πρέπει να απαντήσει ο κύριος Μητσοτάκης είναι αν θα κλείσει με αυτόν Πρωθυπουργό και Αντιπρόεδρο τον κύριο Τσίπρα.

Ο κύριος Τσίπρας θα κάνει πως διαπραγματεύται ως την τελευταία στιγμή, βράδυ Ιουνίου πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Το ίδιο και ο κύριος Ζάεφ. Αυτό είναι το σκηνικό και αυτό το σενάριο: τρεις ώρες κλεισμένοι στο δωμάτιο των διαβουλεύσεων, δεκαπέντε ώρες διαπραγματεύσεις στο τέλος: θρίλερ. Ως τον Ιούνιο, θα αραδιάσουν και οι δυο τους ένα σύνολο από ασήμαντα μέτρα πολιτικής (που μπορούν να παρθούν πίσω για πλάκα), για να δείχνουν πως υπάρχει πρόοδος. Και ταυτόχρονα θα εντατικοποιηθεί η επίθεση προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου στους πολίτες: “Χαλάρωσε επιτέλους. Δεν βλέπεις πως το πράγμα μπήκε σε μια ρέγουλα; Ήμαρτον με την χωριατιά σου, τα μακεδονικά σκουφιά και τους Μεγαλέξανδρους”. Την λοιδορία περί καρναβαλιών και γραφικότητας και την προπαγάνδα ενοχοποίησης την βλέπουμε ήδη στις τατιάνες της απογευματινής ζώνης και στα πρωινάδικα των “έγκυρων” καναλιών. Επίσης, όλα τα καλόπαιδα της Αθήνας που μιλούν αμερικανικά γράφουν νύχτα και μέρα για το πόσο κιτς είναι το μακεδονικό ξέσπασμα.

Ο κύριος Τσίπρας είναι στον κόσμο του: σαν καλό εγγονάκι του Στάλιν, βλέπει μόνον το παιχνίδι της εξουσίας. Ο πολύς ελληνικός λαός ανησυχεί για την φωτιά που του βάζουν στο κεφάλι οι ξένοι. Αυτή την εθνική διαίρεση καλείται να αντιμετωπίσει κατάματα ο κύριος Μητσοτάκης – γιατί αυτήν θα κληθεί να γιατρέψει. Ας προσέχει σε τι δεσμεύεται έναντι των ξένων και έναντι ημών των συμπολιτών του.

Originally posted 2018-01-25 10:22:44.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.