Σε μία ενορχηστρωμένη αλλά μάταιη επικοινωνιακή στρατηγική απαξίωσης του κυρίου Μίκη Θεοδωράκη επιδίδεται από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το σοκ που προκάλεσε στην κυβέρνηση το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας. Η προσπάθεια υποτίμησης του μεγέθους της συμμετοχής απέτυχε, αφού οι αριθμοί που ακόμη και τα διεθνή μέσα κατέγραψαν είναι διαφορετικοί από αυτούς που ανερυθρίαστα δημοσιοποίησε η κυβέρνηση.

Το ξεκάθαρο μήνυμα εναντίον της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας ήταν μόνο ο ένας λόγος που λυσσαλέα κυβέρνηση και συστημικά μέσα προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να υποβαθμίσουν τη μαζικότητα του συλλαλητηρίου. Ο άλλος λόγος που εξηγεί τις ξεδιάντροπες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ενάντια στον κύριο Μίκη Θεοδωράκη είναι πως τα χαρακτηριστικά των συλλαλητηρίων ήταν ξεκάθαρα αντικυβερνητικά, όχι μόνο στο ονοματολογικό, αλλά ευρύτερα και βαθύτερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως: “Η τοποθέτηση του κυρίου Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες είναι μία θλιβερή εξέλιξη. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις, για την πολιτική του στάση…δεν ήταν μία ορθή επιλογή αυτή την οποία έκανε ο κύριος Θεοδωράκης, να εμφανιστεί χθες και να μιλήσει μάλιστα με τον τρόπο που μίλησε”.

Την ίδια ώρα στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως: “Προφανώς διαφωνώ με το Μίκη Θεοδωράκη σε κάθε στιγμή του λόγου του, ήταν μια αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού. Ως πολιτικό πρόσωπο ποτέ δεν είχα συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του, εξάλλου είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη, δεν χρειάζεται να το πω εγώ”.

Οι πολίτες αποθέωσαν χθες τον μεγάλο συνθέτη, που αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις τελευταίες μεγάλες εν ζωή προσωπικότητες της χώρας. Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης προσπάθησε να ενώσει τους Έλληνες προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον. Ο δε κόσμος γνωρίζει καλά ποιος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ποιοι αυτοί που τον συκοφαντούν.

Originally posted 2018-02-05 15:43:37.