Παλιότερα, είχαμε πολιτικές εκπομπές στα κανάλια. Τώρα, τέτοια πράγματα δεν χρειάζονται. Ζούμε στον σοβιετικό παράδεισο και στις ημέρες του πολυχρονεμένου, νεαρού σοφού και μεγάλου, αιώνιου ηγέτη κύριου Αλέξη Τσίπρα. Πολιτικές συζητήσεις, κομμένες.

Η κυβέρνηση των αμερικανόδουλων αριστερών και δεξιών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποδείχθηκε πολύ σκοτεινή στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας. Είτε έκλεισε, είτε φίμωσε τα τηλεοπτικά κανάλια. Τώρα, αποπειράται να σπιλώσει τους πιο αποτελεσματικούς της πολιτικούς εχθρούς: τους κυρίους Σαμαρά και Γεωργιάδη. Οι παρεμβάσεις της στην Δικαιοσύνη συναγωνίζονται σε θρασύτητα την εκκαθάριση του τηλεοπτικού τοπίου. Για να της ασκήσουν κριτική, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ταξιδεύουν στην Κατερίνη και την Λαμία. Και όπου αλλού έχει κανάλια με στοιχειώδεις υποδομές εκπομπής. Δεν είναι αστείο, ζούμε μια αρκετά πιστή εκδοχή της κομμουνιστικοποίησης της χώρας.

Το ένα κανάλι το ελέγχουν οι Γερμανοί και το άλλο οι Αμερικάνοι. Ένα τρίτο, το ελέγχει το χρέος του στις τράπεζες. Όσοι αναζητείτε ανεξάρτητες φωνές ενημέρωσης και λεπτομερειακό πολιτικό διάλογο, ζητάτε πολλά. Την επόμενη φορά που θυμηθείτε την παλιά, κακιά σας συνήθεια να πιάσετε το τηλεκοντρόλ και να ψάξετε καμιά πολιτική εκπομπή, βάλτε να δείτε “Κυριακή στο Χωριό”…

Originally posted 2018-02-16 00:14:19.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.