Ο Benjamin de Rothschild τραπεζίτης και πρόεδρος της εταιρείας Edmond de Rothschild Holding S.A. πέθανε στην ηλικία των 57 ετών, όπως αποκάλυψε η οικογένειά του στα γαλλικά ΜΜΕ.

«Η Ariane de Rothschild και οι κόρες της λυπούμενες βαθύτατα επιθυμούν να ανακοινώσουν το θάνατο του συζύγου και πατέρα τους, Benjamin de Rothschild, μετά από καρδιακή προσβολή στο οικογενειακό σπίτι στην Pregny (Ελβετία) το απόγευμα της 15ης Ιανουαρίου 2021», δήλωσε η οικογένεια σε δελτίο τύπου το Σάββατο(16/1).

Το Chateau de Pregny, που ονομάζεται  και ως κάστρο Rothschild, όπου ο τραπεζίτης πέρασε τις τελευταίες ώρες του, βρίσκεται κοντά στη λίμνη της Γενεύης. Το κτήμα ανήκει στην οικογένεια από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1963, ο Benjamin de Rothschild ήταν  γιος του Edmond και της Nadine de Rothschild.

Ήταν επικεφαλής του συγκροτήματος, που δημιουργήθηκε από τον πατέρα του από το 1997.

Ο Benjamin de Rothschild ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Edmond de Rothschild Holding SA, ομπρέλα του ομίλου Edmond de Rothschild, που ειδικεύεται στην ιδιωτική τραπεζική(private-banking) και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Η οικονομικoί του σύμβουλοι επιβεβαίωσαν και αυτοί το θάνατό του, την σήμερον(16/1),  συλλυπούμενοι την γυναίκα και τα παιδιά του.

Σε μια δήλωση, στον ιστότοπό της εταιρίας, ανέφεραν ότι ο αείμνηστος επιχειρηματίας, ήταν επίσης «ενεργός φιλάνθρωπος», καθώς βοήθησε ιδιαίτερα «την έρευνα στο Νοσοκομείο Adolphe de Rothschild Foundation».