Δυο ώρες κράτησε η τηλε-συνάντηση του Δρόσου Τσαβλή με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε η σημερινή διαγραφή του από την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα, με απώτερο σκοπό να επιτύχει την απομάκρυνση του Δρόσου Τσαβλή από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ποιοι συμμετείχαν

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι: Βασίλης Γάκης, Γιώργος Ορφανός, Σπύρος Βούγιας, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Γιάννης Νασιούλας και Γιώργος Ρακκάς, ενώ ο Γιάννης Κουριαννίδης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις τηλεφωνικά. Δεν συνδέθηκαν οι: Κατερίνα Νοτοπούλου, Κώστας Ξενόπουλος και Βασίλης Μωυσίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσαβλής τους ενημέρωσε λεπτομερώς για όσα έγιναν πριν σπεύσει να τον εκθέσει δημοσίως και χωρίς στοιχεία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Παρείχε, δε, πλήρη ενημέρωση για τους λόγους που ώθησαν τον Δήμαρχο να εκθέσει τον πρώτο σε ψήφους Σύμβουλό του, λίγες ώρες πριν πρακτικώς τον δικαιώσει με τις εξηγήσεις της η Υφυπουργός Πρόνοιας Δόμνα Μηχαηλίδου.

Ξεκαθάρισε ότι από εδώ και στο εξής ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος θα υπερψηφίζει τις προτάσεις που θεωρεί ότι θα βελτιώσουν την λειτουργία και την εικόνα της πόλης και θα καταψηφίζει για όσες δεν έχει σαφέστατες απαντήσεις από την διοίκηση.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων τον συνεχάρησαν για την στάση που κράτησε το διάστημα που βρέθηκε στην θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρθηκαν στην επίμαχη υπόθεση εκφράζοντας την γνήσια πεποίθησή τους πως δεν έλαβε χώρα, ούτε παρατυπία, ούτε ανήθικη συμπεριφορά από μέρους του Πνευμονολόγου Δρόσου Τσαβλή, ενώ τον καλωσόρισαν στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλογή του νέου προέδρου θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή σε ειδική διαδικασία και αναμένεται να προκύψει Πρόεδρος της επιλογής του Κωνσταντίνου Ζέρβα μετά από εβδομάδες, με μηδενική εμπιστοσύνη από την μεγάλη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!