Η ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας των Ποντίων, της Παναγίας Σουμελά, θα φιλοξενηθεί φέτος στον ιερό ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτου, στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης για τον πολιούχο της.

20190728_170453_0000.png

Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα κομίσει στη Θεσσαλονίκη από το ομώνυμο μοναστήρι στις Πλαγιές του Βερμίου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Cover H ELLAS EN MIKRA ASIA

Η λαμπρή υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά θα γίνει τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου βρίσκεται και το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Από εκεί με πομπή θα φτάσει στον Άγιο Δημήτριο, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα των πιστών μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Cover TA PENINTA XRONIA TIS ZOIS MOY

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα φτάσουν στον ναό του Αγίου Δημητρίου τα Ιερά Θησαυρίσματα των άλλων δύο ιερών εικόνων που έφεραν Πόντιοι στην Ελλάδα κατά τον ξεριζωμό, του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 11:00, θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά και των θησαυρισμάτων των άλλων δύο εικόνων.

Το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου και μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στο ναό του Αγίου Δημητρίου μνημόσυνο για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

Originally posted 2019-10-13 21:18:01.