“Τον αποτροπιασμό και την απόλυτη καταδίκη της για τον ξυλοδαρμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κυρίου Γιάννη Μπουτάρη” εκφράζει η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα εύχεται “περαστικά και γρήγορη ανάρρωση” στον δήμαρχο, στον οποίο ξέσπασαν βίαια Θεσσαλονικείς συμπολίτες του, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, προσαχθεί και στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μετά την επισταμένη και συστηματική αναζήτησή τους από την αστυνομία.

Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δικαιολόγησαν τις πράξεις τους επικαλούμενοι οργή που τους προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κυρίου Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με την Γενοκτονία Ελλήνων από τους Οθωμανούς και τους Τούρκους του Κεμάλ:

«Ο Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας. (…) Δεν με νοιάζει αν σκότωσε ή όχι Έλληνες ή ό,τι άλλο» («Kemal Ataturk was the founder of the Turkish Republic. (…) I don’t give a shit if he killed or not Greeks or whatever»).

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις εδώ.

Η αποστροφή του κυρίου Μπουτάρη “ή ό,τι άλλο” (“or whatever”) πιθανώς να αναφέρεται σε Εβραίους και Αρμένιους, που επίσης υπέστησαν Γενοκτονία από τους Οθωμανούς και κατόπιν τον Κεμάλ, μέσω άτακτων αλλά και επίσημων ενόπλων δυνάμεων υπό τις οδηγίες τους.

Ο κύριος Μπουτάρης δεν έχει ερωτηθεί ακόμη αν “νοιάζεται” (“if he gives a shit”) αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Εβραίους και αν τους περιλαμβάνει δίπλα στους Έλληνες, που ρητά ανέφερε στις ως άνω δηλώσεις του…

Originally posted 2018-05-22 00:21:43.