«Είναι ένα μουσείο, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι, προκειμένου να πιστοποιείται, αυτό το οποίο ανέφερες, η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου και του Μ. Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να παραποιηθεί από κανέναν». Αυτά δήλωσε ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, σε συζήτησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κύριο Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε όλοι πραγματικά την ιστορία μας είναι με το να μελετάμε και με το να επισκεπτόμαστε εμείς οι ίδιοι αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους, που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας» συνέχισε.

Η επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη έρχεται ως συνέχεια σειράς πολιτικών κινήσεων που αναδεικνύουν την πολιτική θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Επιβεβαιώνοντας την θέση της ελληνικής Κυβέρνησης επί Κώστα Καραμανλή, με σειρά εφαρμοστικών προϋποθέσεων, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει το προγραμματικό πλαίσιο το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει η όποια λύση διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση του κυρίου Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα δημιουργεί συνθήκες εσωκομματικής συνοχής σε μια πολιτική γραμμή ευρύτατης αποδοχής. Τέλος, η συντεταγμένη κινητοποίηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της έρχεται ως απάντηση στην πολιτική επίθεση αμφισβήτησης και διαίρεσης που συστηματικά εξαπέλυσε ο φίλια διακείμενος τύπος στην συγκυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί ως ανάχωμα στην όπως-όπως συμφωνία της κυβέρνησης των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς με μη-γεωγραφικό προσδιορισμό.

 

Originally posted 2018-01-11 14:34:45.