Εδώ και χρόνια ξέρουμε πως η χώρα μας – όχι λόγω μιας εγγενούς της αδυναμίας ή έλλειψης του λαού της σε οποιοδήποτε επίπεδο – βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση από τους ξένους, που καταδυναστεύουν τους πολίτες εξαιτίας της συντεταγμένης δράσης των ξενόφερτων πολιτικών που ηγούνται και απαρτίζουν κατά πλειοψηφία τις περισσότερες κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Ακούγεται άσχημο όμως αποδεικνύεται καθημερινά και έχει τις ρίζες αρκετούς αιώνες πίσω στο παρελθόν.

Όμως είναι καιρός να δούμε ποιοι είναι οι ξένοι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι οι μη Έλληνες. Στην αυγή της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης οι περισσότεροι λαοί συμπιέζονται σε όλα τα επίπεδα και ο εχθρός είναι κοινός.

Η ξενοφοβία δεν είναι λύση στο πρόβλημα και απάντηση στο ερώτημα μας. Ούτε οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες της Συρίας, ούτε οι οικονομικοί μετανάστες της εξαθλίωσης είναι οι ξένοι που πρέπει να φοβόμαστε .Οι δικοί μας ξένοι, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, είναι οι πιο κοντινοί. Είναι Έλληνες σε καίριες θέσεις που ανήκουν σε ευρύτερα λόμπι. Είναι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι – ευτυχώς όχι όλοι – που προτάσσουν τα κέρδη έναντι των ευρωπαϊκών και ανθρωπιστικών αξιών. Εξάλλου, το ευρωπαϊκό όραμα εδώ και καιρό βρίσκεται σε περίπατο κυρίως εξαιτίας του γερμανικού ηγεμονισμού. Είναι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και κυρίως οι αγαπημένοι μας δανειστές. Όχι οι πολίτες. Ξένα συμφέροντα και όχι ξένοι άνθρωποι είναι η πραγματική απειλή .

Δεν είναι μεμπτό ένα κράτος να προωθεί τα συμφέροντα του, ωστόσο είναι κακό να προωθεί τα συμφέροντα άλλων ενάντια στους πολίτες του. Αυτό συμβαίνει σχεδόν συνεχόμενα στο ελληνικό κράτος.

Η εξάρτηση μας δεν είναι μόνο ντροπιαστική αλλά και θανατηφόρα. Στο Αιγαίο μυρίζει μπαρούτι. Οι Τούρκοι καθημερινά πλέον εξευτελίζουν τη χώρα και η δική μας προσοχή είναι στραμμένη στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για βοήθεια. Είμαστε αναγκασμένοι να κρύβουμε την αδυναμία μας πίσω από τον υποτιθέμενο φιλειρηνισμό μας.

Όχι κανείς δεν θέλει μια σύγκρουση. Ωστόσο η ειρήνη έχει νόημα όταν απευθύνεται σε κοινωνίες ελεύθερες και όταν γίνεται από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Ο εχθρός είναι ένας και κοινός.

Originally posted 2018-03-07 11:42:37.