Βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζύ για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, υπεξαίρεση κρατικών κεφαλαίων της Λιβύης και παθητική δωροδοκία. Ο κρατούμενος και ανακρινόμενος επί δύο εικοσιτετράωρα Γάλλος πολιτικός ερευνάται από την Γαλλική Δικαιοσύνη μετά από δημόσιες δηλώσεις του ηγέτη της Λιβύης Μοαμάρ Καντάφι και συνεργατών του, πως χρηματίστηκε από τους Λίβυους για την προεκλογική του εκστρατεία, σε αντάλλαγμα να προστατέψει το καθεστώς του Καντάφι από την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ.

Αναζητείται επίσης η τύχη περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υπήρχαν σε κρατικό τραπεζικό λογαριασμό της Λιβύης ύψους περίπου 15 δισεκατομμυρίων και προέρχονταν από την πετρελαιοπαραγωγή της. Τα κεφάλαια δεν είναι δυνατόν ακόμη να διαπιστωθεί πως και προς τα που μεταφέρθηκαν από το τραπεζικό fund.

Η δικαστική έρευνα αναμένεται να λάβει διεθνείς διαστάσεις αφού συνδέεται ευθέως με την ωμή επέμβαση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην χώρα στις 19 Μαρτίου 2011.

Η Ελλάδα, επί κ. Γιώργου Παπανδρέου, πρωτοστάτησε στην πολεμική επίθεση του ΝΑΤΟ. Από τα αεροδρόμιά της στον Άραξο και την Σούδα, εφορμούσαν τα μαχητικά βομβαρδιστικά που ισοπέδωσαν τις παραγωγικές υποδομές της αφρικανικής χώρας και βύθισαν στη δυστυχία και την εξάρτηση τον λαό της.

Coalition_action_against_Libya-en.svg.png

Originally posted 2018-03-22 10:30:00.