Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», με ημερομηνία 16/3/2020, 5 μέρες δηλαδή μετά την έναρξη του πρώτου lockdown,στάλθηκε επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού, του Υπουργού υγείας και 4 άλλων κρίσιμων φορέων, υπογεγραμμένη από 9 επιστήμονες πολλοί από τους οποίους σήμερα χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση σε επιτροπές αξιολόγησης της πανδημίας και πρότασης λήψης μέτρων (Μαγιορκίνης, Λάγιου, Δερμιτζάκης κ.α.), σύμφωνα με την οποία εν ολίγοις προτάθηκε η συμμετοχή όλων των διαγνωστικών ιδρυμάτων(κρατικών και μη) στη διενέργεια χιλιάδων τεστ στην κοινότητα με σκοπό το «scanning και screening» του πληθυσμού προκειμένου να παρακολουθείται εντατικά η εξέλιξη της πανδημίας στο σύνολο, αλλά και τα θετικά στον ιό άτομα να εντοπίζονται και να απομονώνονται καθώς και να παρακολουθούνται έπειτα.

Με λίγα λόγια τακτικές και κινήσεις ώστε  να μη χρειαστεί να φτάσουμε σε ένα νέο lockdown και να κλειστούν μέσα και πάλι όλες οι υγιείς και παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας, όπως και δυστυχώς έγινε.

Η επιστολή θάφτηκε, πολλοί από αυτούς που την υπέγραψαν είναι διορισμένοι σε σημαντικά πόστα λήψης αποφάσεων όπως προανέφερα και κάποιοι απογοητευμένοι προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους από άλλα μετερίζια.

Χαρακτηριστική αποτελεί η δήλωση του κ. Απόστολου Βανταράκη, καθηγητή Υγιεινής του τμήματος ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Προέδρου της πανελλήνιας ένωσης βιοεπιστημόνων, ότι από τον Αύγουστο 6 πανεπιστημιακά ιδρύματα περιμένουν απάντηση σχετικά με τη συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο εγχείρημα κι όμως προτιμάται ένα κλειστό κύκλωμα με περιορισμένες και γεωγραφικά δυνατότητες, την ώρα που κανείς άλλος πλην ορισμένων «λίγων και εκλεκτών» δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχεία και δεδομένα που επιτροπή και ΕΟΔΥ παρέχουν. Φοβάμαι δήλωσε πως κάποιοι έκαναν την πανδημία επάγγελμα…

Ζέχνει πολιτική, η ιατρική επιστήμη αυτής της χώρας…

Εσύ Κυριάκο τι λες?