Ο Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που είναι και έχει πάρει τον δρόμο του. Θα φέρει προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο την νέα ονομασία του κράτους των Σκοπίων “Makedonija” και υπηκοότητα των πολιτών του “Makedonski”. Δεν κίνησε για πλάκα γη και ουρανό για να βρει τους πρόθυμους βουλευτές για να την υπερψηφίσουν. Δεν κανόνισε ό,τι κανόνισε με αρχηγούς κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά έχει τον νού του σε ψήφο εμπιστοσύνης. Όσοι σας καθησυχάζουν πως ο κύριος Τσίπρας θα κωλώσει την τελευταία στιγμή, είναι ή βρώμικοι ή άσχετοι: θέλουν να εφησυχάσετε και να σας πιάσουν στον ύπνο. Λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κύριος Τσίπρας θα φέρει εκβιαστικά την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και των δικαίων της στη Βουλή. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει πως έπεσε από τα σύννεφα και πως έκανε το χρέος του ψηφίζοντας “Όχι”.

Στριμώξτε την Νέα Δημοκρατία. Αν δεν λέγατε “Όχι” στις κρυφές δημοσκοπήσεις, δεν θα είχει ιδρώσει το αυτί της γαλάζιας παράταξης. Αν δεν κατεβαίνατε στους δρόμους κατά εκατοντάδες χιλιάδες, δεν θα πανικοβαλόντουσαν για την αυτοδυναμία που επαπειλείται ή ακόμα και την εκλογική κατάρρευση λόγω νέου κόμματος που να υπερασπίζεται στα ίσια την Μακεδονία. Αν δεν τους κράζατε στο Facebook και στον δρόμο, οι μισοί θα σφύριζαν ανέμελα και οι άλλοι θα μασούσαν ακόμη τα λόγια τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο ρυθμιστής του παιχνιδιού στο Σκοπιανό. Αν δεν την φοβερίσετε, αν δεν φοβερίσετε τους βουλευτές και τα στελέχη της, αν δεν φοβερίσετε τον Πρόεδρό της κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πιαστείτε κορόιδα.

Αν είναι η Νέα Δημοκρατία να αφήσει ήσυχο τον κύριο Τσίπρα να παρελάσει στη Βουλή εκχωρώντας τη Μακεδονία, καλύτερα να μην υπάρχει: ας κατεβάσει ρολά και ας πάνε να πιάσουν καμιά δουλειά να ζήσουν από τον κόπο και την εργασία τους. Όταν ο κύριος Παπανδρέου μας έβαζε στο ΔΝΤ, η Νέα Δημοκρατία καμωνόταν πως δυσφορεί – αλλά το Μνημόνιο έγινε νόμος και η χώρα παραδόθηκε στη μηχανή του κιμά. Το δαχτυλάκι τους να κουνούσαν, τα κοράκια του μνημονίου θα είχαν πάει στο διάολο. Αν είναι να ψηφίσουν “‘Οχι” και μετά να πάνε στο Κολωνάκι για σολωμό και μαρτίνι, ας πάνε να γκρεμιστούν.

Κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, θα σας ζητηθεί ο λογαριασμός. Απαιτείται από εσάς να πολεμήσετε για την Μακεδονία. Αν δεν το κάνετε, θα το κάνουμε εμείς, ο πολύς και οξυδερκής λαός. Τότε όμως, θα σας έχουμε απέναντι.

Στριμώξτε όσο και όπως μπορείτε την Νέα Δημοκρατία, τώρα που είναι καιρός. Αν το αφήσετε για τελευταία στιγμή, θα τηλεφωνείτε στον κύριο Μητσοτάκη, αλλά το τηλέφωνό του θα είναι κλειστό.

Μην βασίζεστε στην καλή διάθεση κανενός. Όλοι εκβιάζονται αιματηρά. Μόνον εσείς, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες δεν έχετε να χάσετε τίποτα υπερασπιζόμενοι τα δίκαια του Έθνους. Οι πολιτικοί έχουν τους περιορισμούς τους. Μην τους λυπάστε καθόλου. Αν δεν μπορούν, ας αλλάξουν τροπάριο.

Originally posted 2018-01-28 19:43:29.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.