Ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”, Γιάννης Νασιούλας, μίλησε με ευθύ και αφοπλιστικό τρόπο για την προσβολή που έγινε στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν ποντιακοί φορείς της Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, η ομιλία του νέου πολιτικού συγκίνησε και προβλημάτισε πολλούς.

“Δεν είμαι εδώ για να κολακεύσω κάποιον από τους ανθρώπους του πλούτου, της εξουσίας ή του ποδοσφαίρου”, τόνισε ο Ιωάννης Νασιούλας. “Οι διχαστικές προσβολές του ενός μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου απέναντι στον άλλο, θα μικρύνουν την Ελλάδα μας”, συνέχισε. “Αν θέλουμε σύνορα στην Λάρισα, να βγούμε να το πούμε ευθέως”.

Με ιστορικές αναφορές στους Πόντιους προγόνους του και ιδίως στον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά, Στρατηγό που μαρτύρησε υπέρ του Χριστού και της Ελλάδος στα χέρια των Σελτζούκων Τούρκων τον 11ο αιώνα, ο Γιάννης Νασιούλας μίλησε με λόγο εθνικό και κοινωνικό:

“Οι ξένοι, οι Αμερικάνοι και οι Ρώσσοι, οι Γερμανοί και οι Ισραηλινοί, παίζουν το δικό τους παιχνίδι στην πόλη και την χώρα μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να κόψει το δάκτυλο του άλλου, να του βγάλει το μάτι. Έστω και ένα δάκτυλο αν κοπεί, έστω και ένα μάτι να βγει, η Ελλάδα θα καταλήξει μικρότερη. Η πατρίδα μας μας χρειάζεται όλους”, τόνισε καταληκτικά ο Γιάννης Νασιούλας στην κατάμεστη αίθουσα του Βελλιδείου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.