Συγχαρητήρια Επιστολή του CIRIEC για την εκλογή Νασιούλα

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο διεθνής οργανισμός CIRIEC στον Ιωάννη Νασιούλα για την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, που υπογράφει ο Πρόεδρος του οργανισμού Bernard Thiry, απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Στην απαντητική του επιστολή, ο Ιωάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαικής Επιτροπής, τόνισε: “Θα εργαστώ ώστε να τεθεί η Κοινωνική και Συνεταιριστική Οικονομία στο επίκεντρο της δημοτικής μας πολιτικής.

Θεωρώ το CIRIEC INTERNATIONAL ως τον κύριο εταίρο προς αυτόν τον σκοπό και θα προτείνω μια Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του CIRIEC INTERNATIONAL με την ανάληψη των καθηκόντων μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Σεπτέμβριο του 2019″.

Το CIRIEC είναι το εμβληματικό «Διεθνές Κέντρο για την Μελέτη της Δημόσιας, της Κοινωνικής και της Συνεταιριστικής Οικονομίας» (Centre International de Recherches et d’Information sur l’Economie Publique, Sociale et Coopérative). Ιδρύθηκε το 1947 στις Βρυξέλλες και είναι διαχρονικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Έχει πρωταγωνιστήσει στην έρευνα και στη διαμόρφωση πολιτικών, συντονίζοντας ένα διευρυμένο δίκτυο με πλήθος εθνικών κλάδων, επιλεγμένους οργανισμούς-μέλη και εκατοντάδες επιστήμονες εξειδικευμένους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Μέλη του είναι οι μεγαλύτεροι συλλογικοί οργανισμοί και ενώσεις κρατικών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας της Ευρώπης, καθώς και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις και ινστιτούτα με υψηλή εξειδίκευση στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας είναι το πρώτο και μόνο μέλος του CIRIEC από την Ελλάδα, επενδύοντας σε μια θεσμική σχέση με προοπτική, ανοίγοντας έναν ορίζοντα ευκαιριών για την μεταφορά τεχνογνωσίας διεθνούς επιπέδου, την δημιουργία θέσεων απασχόλησης για υψηλής εξειδίκευσης νέους επιστήμονες, την κοινή εξασφάλιση ποιοτικών χρηματοδοτήσεων για έργα ευρέως κοινωνικού αντικτύπου και την ενδυνάμωση των πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Originally posted 2019-06-04 17:43:30.

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: