“Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αγαπητή Νίκη,

Σε συνέχεια των πολύ παραγωγικών συζητήσεων και της αλληλοκατανόησης που είχαμε τον Μάιο του 2019 στην ετήσια σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ (MONTREUX, 28 Μαϊου 2019) όπου και μας κάνατε την τιμή να αποδεχθείτε την πρόσκλησή μας, θα επιθυμούσα να εκτείνω τις ευχές μου για γρήγορη αποκατάσταση της κανονικότητας στην χώρα σας, μια βελτιωμένη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που θα έχει λάβει τα κατάλληλα μαθήματα από την κρίση της πανδημίας που μαστίζει τον κόσμο: ισχυρότερη Παγκόσμια Διακυβέρνηση, διαπαιδαγώγηση των Πολιτών του Κόσμου, πέρα από κράτη και κυβερνήσεις, και λιγότερες θρησκευτικές διαιρέσεις.

Επιτρέψατέ μου επίσης να σας συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά που κάνατε στην εισαγωγή καινοτομιών που νομίζουμε πως άργησαν ήδη πολύ -ειδικά στην ελληνική ιδιαίτερη περίπτωση:

είναι σημαντικό το ότι αποδεχθήκατε και αναδείξατε την επιστημονική αλήθεια πως η μετάληξη στις εκκλησίες (γνωστή και ως Θεία Κοινωνία) συμβάλλει στην μετάδοση λοιμωδών ασθενειών και ιδίως του Νέου Κορονοϊού 2019,

σημειώνουμε την γενναία σας απόφαση να απαγορεύσετε τον εκκλησιασμό και την τέλεση θρησκευτικών τελετών, ιδίως στους ορθόδοξους ναούς, όπου συνωστίζονται συχνά συμπολίτες σας ευάλωτων στις λοιμώδεις ασθένειες κατηγοριών,

η αποσύνδεση εν γένει του εκκλησιασμού και των θρησκευτικών αναφορών από το εγκύκλιο πρόγραμμα της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς και η σταδιακή απαλοιφή της έννομης έννοιας της “κυρίαρχης θρησκείας” είναι νεωτερισμοί που θα ωφελήσουν πολύ την είσοδο της χώρας σας στην Νέα Εποχή,

η ανάδειξη του δυναμισμού των λοιπών θρησκευτικών κοινοτήτων, όπως της αυξανόμενης με γεωμετρικό ρυθμό μουσουλματικής κοινότητας στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει νέες γέφυρες κατανοήσης και συνεργασίας με ισχυρά κράτη της περιοχής,

τέλος, η αποτελεσματική ψηφιοποίηση και ενοποίηση των υπηρεσιών μάθησης που προσφέρει το δημόσιο σύστημα παιδείας θα επιτρέψει στους νέους και στις νέες της χώρας σας να γίνουν πραγματικοί Παγκόσμιοι Πολίτες, που δεν περιορίζονται από άγονο Νατιβισμό (Nativism, Εθνική Αναφορά).

Πολύ σπάνια η συζήτηση στο πλαίσιο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με προσωπικότητες όπως εσείς είχε τόσο άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα. Νομίζουμε πως δικαιώνεται η γνώμη πολλών εξ υμών -γνώμη που νομίζουμε πως δεν αγνοεί ο Πρωθυπουργός σας- να είστε εσείς αυτή που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην Νέα Εποχή.

Μετά τιμής

Οι Συν-Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ,

Halberstadt, Victor (NLD), Chairman Foundation Bilderberg Meetings; Professor of Economics, Leiden University
Kravis, Marie-Josée (USA), President, American Friends of Bilderberg Inc.; Senior Fellow, Hudson Institute”

***

Η παραπάνω επιστολή είναι φανταστική από κάθε άποψη, πέραν του πραγματικού γεγονότος της πρόσκλησης της κυρίας Νίκης Κεραμέως να συμμετάσχει τον Μάιο του 2019 στην ετήσια σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ (MONTREUX, 28 Μαϊου 2019).

Εμείς οι κοινωνιολόγοι που πασχίζουμε να κάνουμε τους πολιτικούς υπέρ του λαού και ενάντια στο σκοτάδι πάσχουμε σίγουρα και από την γνωστή στους πιο έμπειρους ως “κοινωνιολογική φαντασία”. Ο βαθμός που οι αναγνώστες του άρθρου αυτού το ταυτίζουν με πολιτικές πραγματικότητες και πολιτικές εκτιμήσεις είναι δείκτης ανθρώπινης, διανοητικής και πολιτικής οξυδέρκειας.


IOANNIS NASIOULAS

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αγορά Βιβλίου: Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική (Δωρεάν Αποστολή)

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και στην κοινωνική τραπεζική. Συλλογικός Τόμος. Επιμέλεια: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Γράφουν: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Alain COHEUR, Denis STOKKINK, Kurt BERLO, Oliver WAGNER, Daniel SCHAFER, Ευγενία ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Παναγιώτης ΜΠΑΜΙΔΗΣ, Μιχαήλ ΦΕΦΕΣ, Κωνσταντίνος ΓΕΩΡΜΑΣ, Βικτώρια ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, Μιχαήλ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ​Βασίλειος ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, Απόστολος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, π. Αλέξανδρος ΣΑΛΜΑΣ, ​Ναούμ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 2016. ISBN:978-618-80232-3-9​. Σελίδες: 311.

24,38 €

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.