Συγχαρητήρια στην προσωπική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλλει τυφλό εγκλεισμό στο διηνεκές δίδει ο Κώστας Σημίτης, με άρθρο του υπό τον τίτλο «Αντιπολίτευση;» που φιλοξενείται στα Νέα.

Ο ιδιαίτερα αντιδημοφιλής πρώην Πρωθυπουργός ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση σημειώνοντας πως: «θα έπρεπε να βοηθήσει σε μια πληρέστερη εικόνα της αντιμετώπισης των προβλημάτων, αντί να επιβεβαιώνει κάθε φορά μια γνωστή αντιπαλότητα, χωρίς να αναδεικνύει το ουσιαστικό περιεχόμενο των διαφορών» – μομφή στο παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας το άρθρο του ο κ. Σημίτης σημειώνει: « Οσον αφορά την επιδημία και το lockdown τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο με βάση διεθνή δεδομένα. Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίες. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται.

Αλλά η κοινή γνώμη δεν χρειάζεται την άρνηση. Για να απαιτήσει τα αναγκαία και σωστά από την κυβέρνηση χρειάζεται πληροφόρηση, τεκμηρίωση, δημιουργικότητα. Τότε μόνο θα είναι πρόθυμη να ακολουθήσει δρόμους άλλους από εκείνους που της υπαγορεύει η κυβέρνηση και να αναθέσει σε όσους έχουν διαφορετικές ευθύνες την εξουσία».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!