Η εικόνα του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης με καταθλίβει: σχεδόν άπαντα τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά – ηχηρό τεκμήριο της άρνησης των επιχειρηματιών να κάνουν τον παλιάτσο του κυβερνητικού εμπαιγμού.

Όλοι τώρα καταλαβαίνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτελεί ένα συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής επαγγελματικής και επιχειρηματικής τάξης.

Του παραγγέλθηκε από αυτούς που κρατάνε τα σχοινιά του να εξοντώσει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Στο κηδειόχαρτο, έχει το όνομα τόσο των μικρών επαγγελματιών που δεν τους χορηγείται επίδομα στήριξης, όσο και των μεσαίων επιχειρηματιών, στην εστίαση, τα ξενοδοχεία, τα δομικά, το έπιπλο, και τα καταναλωτικά αγαθά, που θα δουν τους κλάδους τους να βυθίζονται για χρόνια μπροστά.

Οι μεγάλοι του πάτρωνες θέλουν μια Μεγάλη Επανεκκίνηση, με πλαστικό χρήμα και κρυπτονομίσματα, γιγάντιες εταιρείες με παγκόσμιες αλυσίδες διανομής και φτωχούς εργαζομένους. Στο Great Reset δεν χωράει ούτε ο αυτοαπασχολούμενος, ούτε ο επαγγελματίας, ούτε ο οικογενειακός ή τοπικός επιχειρηματίας.

Στην Νέα Εποχή δεν χωράει ούτε η Ελλάδα, ούτε η Θεσσαλονίκη, όπως τις γνωρίζουμε. Αν δεν θέλουμε να καταταχθούμε στην Παλιά Εποχή, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εργαστούμε για να διώξουμε τους πλασιέ του σκότους από την εξουσία: που μας δαγκώνει, μας καρφώνει και μας πονά.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-12-14 14:22:09.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.