Φόβοι για περισσότερους νεκρούς εκφράζονται από τις αρχές, αφού μεγαλώνει η λίστα των αγνοουμένων. Η νέα καταιγίδα τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προκάλεσε σημαντικά προβλήματα, ειδικότερα στις περιοχές που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους επαναλαμβανόμενες μεγάλες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο. Από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο παρατηρήθηκε μία σπάνια διαρκής ανατροφοδότηση των καταιγίδων, σε ιδιαιτέρως περιορισμένη γεωγραφική περιοχή.

Σύμφωνα με το χάρτη που καταγράφει τις θέσεις των θυμάτων – που όχι τυχαία εντοπίστηκαν στα σημεία που συγκεντρώνονται τα επιφανειακά νερά κατά μήκος των γραμμών ρύσεων – αποδεικνύεται πως παρά το χαμηλό ύψος βροχής, ο κύριος όγκος από τις ορεινές περιοχές συγκεντρώθηκε στα σημεία της τραγωδίας. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η είδηση πως εν μέσω της μεγάλης τραγωδίας σημειώθηκαν επιδρομές επιτηδείων που έκαναν πλιάτσικο στα εγκαταλελειμμένα σπίτια. Ήδη στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τέσσερις συλληφθέντες που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Δυστυχώς οι προγνώσεις των μετεωρολόγων είναι δυσοίωνες και αυξάνουν την ανησυχία για αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων με αυτά στη Δυτική Αττική, αφού ολόκληρη η χώρα βρίθει κακοτεχνιών και πολεοδομικών παραβάσεων. Τις ερχόμενες ημέρες η χώρα αναμένεται να επηρεαστεί από το μεσογειακό κυκλώνα “Ζήνωνα”, ειδικότερα σε περιοχές του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο είναι νωρίς για προβλέψεις της ακριβής του πορείας.