Οι άνθρωποι του κ. Αλέξη Τσίπρα προπαγάνδιζαν ασύστολα πως επίκειται αλλαγή του ονόματος της Σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων και η υιοθέτηση του νόμιμου ονόματος “Αρχιεπισκοπή Αχριδών”. Με σημερινή της ανακοίνωση, η Σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων τινάζει στον αέρα τα fake news του κ. Αλέξη Τσίπρα και των συνεργών του στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

«Το όνομα της εκκλησίας και της χώρας πρέπει να μείνουν αμετάβλητα» ήταν η απόφαση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, που αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομα «Μακεδονία».

Το «Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας” των Σκοπίων – “Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας» επιβεβαίωσε εκ νέου κατά τις ετήσιες εργασίες του χθες και σήμερα τη θέση του ότι ούτε η χώρα, ούτε η εκκλησία δεν θα πρέπει να αλλάξουν όνομα, σύμφωνα με δημοσιεύματα σκοπιανών μέσων.

Οι σχισματικοί Σκοπιανοί αρχιερείς υιοθέτησαν ένα ψήφισμα στο οποίο επιβεβαιώνουν τη θέση της εκκλησίας τους όπως διατυπώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2017, που προβλέπει «την αμετάβλητη συνταγματική θέση της μακεδονικής γλώσσας, τη διαφύλαξη του ενιαίου χαρακτήρα της Μακεδονίας και την προστασία της εθνικής ταυτότητας», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συμβουλίου.

Μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν έκκληση για εθνική ενότητα, ενώ ζήτησαν από όλους τους πολιτικούς παράγοντες «να υιοθετήσουν στάση ευθύνης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, γεμάτη με προκλήσεις, συνιστώντας να χρησιμοποιήσουν όλα τα δυνατά μέσα για να διατηρηθεί η εθνική και πνευματική ταυτότητα του μακεδονικού λαού, όπως και οτιδήποτε είναι μακεδονικό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Originally posted 2018-10-07 11:27:40.