Σε μια «κίνηση» που προφανώς θα τον φέρει πολιτικά αντιμέτωπο με την διοίκηση Μπάιντεν , προχώρησε ο κυβερνήτης του Τέξας,  Γκρεγκ Άμποτ.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, ανακοίνωσε χθες ότι σταματά το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μασκών, από τους κατοίκους και ότι θα επιτρέψει να ανοίξουν όλα τα εμπορικά καταστήματα τις επόμενες ημέρες.

Ο κυβερνήτης Άμποτ, έκρινε ότι η δεύτερη πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία, έχει στην διάθεσή της «τα μέσα για να προστατεύσει» τον πληθυσμό της, από τον ιό.

Ακόμη, απαγόρευσε να επιβάλλονται «τιμωρητικά μέτρα», στους κατοίκους της πολιτείας, αν δεν φοράνε «μάσκα» στα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το γραφείο του κυβερνήτη, ως τα τέλη Μαρτίου, κάθε κάτοικος μεγάλης ηλικίας, που θέλει να εμβολιαστεί θα μπορεί.

Πέραν του Τέξας, οι αρχές στην Άιοβα, στον Μισισιπή, στη Μοντάνα και στη Βόρεια Ντακότα έχουν επίσης άρει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Όλα αυτά την στιγμή που κάποιοι ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα σκληρά μέτρα, επαναφέροντας τον απάνθρωπο εγκλεισμό του πληθυσμού.