soros-33

Η πανδημία κορανοϊού προκαλεί ήδη μια μαζική αναταραχή στον τρόπο που ζούμε. Όμως, εν μέσω του χάους, οι ακραίοι φιλελεύθεροι κοινωνικοί μηχανικοί σχεδιάζουν νέες επιθέσεις, ελπίζοντας να ξηλώσουν ακόμη και τα πράγματα που πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένα.

Σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες, κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο έχουν παραχωρήσει τη δύναμη να θέσουν ολόκληρο τον πληθυσμό τους υπό κατ ‘οίκον περιορισμό, όλα στο όνομα της καταπολέμησης του κορονοϊού. Από τη βρετανική αστυνομία που διαλύει τα παράνομα πικ-νικ, μέχρι τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου που αναζητούν τη δύναμη να κρατούν επ ‘αόριστον χωρίς δίκη, οι πολιτικές ελευθερίες έχουν υποστεί επίθεση σε κάθε γωνιά του ελεύθερου κόσμου.

ellinika hoaxes george soros (b)

Θα αξίζει τον κόπο; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Ωστόσο, ακριβώς όπως οι κυβερνήσεις τεντώνουν τους αυταρχικούς τους μυς, τα μέσα ενημέρωσης και οι ακαδημαϊκοί έχουν ήδη αποφασίσει πώς θέλουν να φαίνεται ο μετα-κορονοϊκός κόσμος και θα είναι μια κολακευτική δυστοπία.

Να γίνεται γυναικωτοί, αν θέλετε να ζήσετε

Σχετικά λίγα είναι γνωστά για τον ιό και μερικά από τα χαρακτηριστικά του – όπως η επίθεση που μοιάζει με AIDS στο ανοσοποιητικό σύστημα – έχουν προκαλέσει αμηχανία στους επιστήμονες. Ωστόσο, το παθογόνο στέλεχος φαίνεται να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τους άνδρες από τις γυναίκες. Οπλισμένοι με αυτό το γεγονός, οι New York Times αποφάσισαν τη Δευτέρα ότι η έγχυση στους άνδρες γυναικείων ορμονών θα μπορούσε να αποτελεί θεραπεία.

Για να είμαστε δίκαιοι, οι επιστήμονες το μελετούν μόνο ως πιθανή οδό θεραπείας, ωστόσο οι Times δεν αμφισβήτησαν ποτέ την ιδέα του χημικού ευνουχισμού του μισού πληθυσμού για να σταματήσει το μικρόβιο. Οι άντρες, λέει, θα συνηθίσουν στην «τρυφερότητα στο στήθος και στις εξάψεις».

Ενώ η ιδέα της ορμονικής διάλυσης του αρσενικού πληθυσμού στις ΗΠΑ μπορεί να διεγείρει ένα μικρό υποσύνολο της αναγνωστών των Times, οι μελέτες που περιγράφονται είναι περιθωριακές. Αλλά τα mainstream μέσα ενημέρωσης έχουν μερικά εξίσου δραστικά σχέδια για να αναδιαμορφώσουν τη ζωή σας, μέχρι και το φαγητό που τρώτε.

Ένα μικρόβιο, αλλά και ένα χαρακτηριστικό

Η Tyson Foods, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταποίησης κρέατος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι «η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων σπάει». Ασθένειες στα εργοστάσιά της σημαίνουν ότι «εκατομμύρια κιλά κρέατος θα εξαφανιστούν από την αλυσίδα εφοδιασμού», προειδοποίησε ο πρόεδρος John Tyson σε επιστολή προς τους New York Times.

Μια απλή λύση για αυτήν την επικείμενη κρίση θα ήταν να χαλαρώσουν τους κανονισμούς USDA που ευνοούν τους παραγωγούς των εργοστασίων και να επιτρέψουν στους μικρούς παραγωγούς να πουλήσουν σε τοπικούς λιανοπωλητές. Προς το παρόν, οι κανονισμοί απαγορεύουν ουσιαστικά τη σφαγή ζώων σε οποιαδήποτε εγκατάσταση που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα συμμόρφωσης. Ο εκπρόσωπος Thomas Massie, ένας αντιφρονών Ρεπουμπλικανός του Κεντάκυ, έχει ήδη προτείνει ένα νομοσχέδιο για την επίλυση αυτού του ζητήματος, που να επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράζουν απευθείας από τους αγρότες.

Τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, έχουν άλλες ιδέες. “Πρέπει να αρχίσετε να τρώτε έντομα”, έγραψε η Popular Science την προηγούμενη εβδομάδα. «Να πώς», συνέχισε, προτού περιγράψει την «υπέροχη απλότητα» των μυρμηγκιών, και παρακαλώντας τους αναγνώστες να «νικήσουν τον φόβο τους» απέναντι στο στιφάδο από σκορπιούς. Εκατοντάδες άρθρα που εκθέτουν τις αρετές μιας διατροφής με έντομα εκδίδονται κάθε μήνα. Τα έντομα είναι το «φαγητό του μέλλοντος», ακούμε. «Το βόειο κρέας δεν θα είναι για δείπνο πια», διακηρύσσουν οι εντομο-άνθρωποι. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Φυσικά, εάν λαχταρούσαμε τα έντομα με τον ίδιο τρόπο που λαχταρούμε το κόκκινο κρέας, δεν θα έπρεπε να προσπαθήσουμε τόσο σκληρά. Αυτά τα άρθρα αναφέρουν πάντα τα «πολιτιστικά κολλήματα» των Δυτικών σχετικά με το να τρώνε ανατριχιαστικά ερπετά ως κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί, κάτι που πρέπει να κατασκευαστεί από εμάς. Εν ολίγοις, θα πρέπει να μας σπάσουν προτού αρχίσουμε να ξεφλουδίζουμε τα σκουλήκια και να απολαμβάνουμε την σκέψη αυτού του πράγματος.

Γιατί αυτοί οι υπολογιστικοί τύποι, οι μικροδιαχειριστές, ενδιαφέρονται τόσο πολύ; Εκτός από το ότι έχουν ενσωματώσει την έννοια της ισότητας τόσο βαθιά που, ελλείψει ικανοποιητικών γευμάτων για τα επτά δισεκατομμύρια άτομα του κόσμου, θα το λάτρευαν να μας έβλεπαν να τρώμε τριζόνια, ενδιαφέρονται, γιατί μια ζουμερή μπριζόλα στα κάρβουνα συμβολίζει την κατάσταση του αίματος, τηναρσενική ανεξαρτησία που λαχταρούν να σβήσουν.

Στον καιάδα η οικογένεια

Κανένα από τα τελευταία υπολείμματα αυτής της ανεξαρτησίας δεν είναι εκτός συζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς σας. «Αυτή η πανδημία έχει αποκαλύψει τον μύθο της πυρηνικής οικογένειας», έγραψε ο Ζωή Γουίλιαμς του Guardian τον περασμένο μήνα, προτού η αρθρογράφος Σούζαν Μουρ προτρέψει «πρέπει να διαλύσουμε την πυρηνική οικογένεια». Ο Ian Corbin της Washington Post εντάχθηκε στη χορωδία όταν προφήτευσε ότι «ο κορονοϊός μπορεί να σπάσει την πυρηνική οικογένεια. Αυτό δεν θα ήταν κακό. ”

Η πυρηνική οικογένεια – με όλους τους πατριαρχικούς τόνους της – υπήρξε εδώ και πολύ καιρό ο θανάσιμος εχθρός των φεμινιστικών μπλόγκερ και των wannabe λεσβιών κομισάριων που γράφουν για τον Guardian. Ωστόσο, η κοινωνική αναταραχή που επέφερε ο κορονοϊός έδωσε στους ανθρώπους αυτούς νέα ώθηση για να ωθήσουν τις ιδέες τους στο mainstream.

Οι κατοικίες μιας οικογένειας, ο ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικής ζωής – είναι «ρατσιστικές», δήλωσαν οι φιλελεύθερες δεξαμενές σκέψης. Το Homeschooling είναι κακό και «αυταρχικό» και διαιωνίζει την «λευκή υπεροχή», ισχυρίστηκε καθηγητής του Χάρβαρντ την περασμένη εβδομάδα. Ο ίδιος ο ατομικισμός θα εξαφανιστεί, καθώς «η επιστήμη βασιλεύει ξανά», είπε μια ομάδα «στοχαστών» στην Politico.

Μια σοβαρή κρίση είναι «μια ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που νομίζετε ότι δεν θα μπορούσατε να κάνετε πριν», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος του Σικάγου Rahm Emanuel το 2008. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, και με τον κόσμο να μαλακώσει από έναν εξαντλητικό ιό, οι κοινωνικοί μηχανικοί έχουν πάρει τα λόγια του κατά γράμμα.

Για αυτά τα πνευματικά Grinches, η τρέχουσα κρίση είναι τα Χριστούγεννα. Είναι μια ευκαιρία να καθαρίσουμε την τελευταία σπίθα του ζωτισμού και του κινδύνου από το ανθρώπινο πνεύμα, και να μας εξοικειώσει περαιτέρω. Θέλουν να τρώμε τα έντομα, να ζούμε σε βρώμικη κοινοτική αρμονία και να παραμένουμε για πάντα στο θρόνο του κράτους. Θα σας πουν ότι είναι για ένα μεγάλο καλό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Όσοι από εμάς εκτιμούμε την ελευθερία, πρέπει να τους απωθήσουμε. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε, όταν οι πολιτικοί μιλούν για το «νέο φυσιολογικό». Δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν στο πώς ήταν. Πρέπει να κοιτάξουμε τα μάτια των αφεντικών μας και των τύπων αυτών και να απαντήσουμε: «Δεν θα ζήσω στο βάλτο. Δεν θα τρώω έντομα. ”


Άρθρο του Graham Dockery, Ιρλανδού δημοσιογράφου (Πηγή)

Αγορά Βιβλίου: Βίκτωρ Δούσμανης | Απομνημονεύματα (Δωρεάν Αποστολή)

Βίκτωρ Δούσμανης | Απομνημονεύματα – Ιστορικές σελίδες τας οποίας έζησα. Πρώτη Έκδοση 1946. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2020. Σελ 487. ISBN: 978-618-5383-25-1

€24,38