«Βγαίνω μπροστά με την Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη και τον Γιάννη Νασιούλα, με πίστη στην πόλη μας και σκοπό να την παραδώσουμε πολύ καλύτερη απ’ ό,τι θα την παραλάβουμε. Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό και οικουμενικό όραμα για την καρδιά της Μακεδονίας και τον σύγχρονο ελληνισμό μας. Η Θεσσαλονίκη νομίζω πως είναι η πόλη που μπορεί πιστότερα να το εκφράσει», τονίζει η Τατιάνα Λαρτσένκο-Γιερμάκοβα και συνεχίζει:

«Η ελληνική Ομογένεια και κυρίως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Ευρασίας, του Πόντου και της Ανατολής, είναι κοινότητες ζωντανές και ανθεκτικές στον ιστορικό χρόνο. Η παλλινόστηση πλήθους τέτοιων Ελλήνων και ιδίως στην Θεσσαλονίκη την ενδυναμώνει και την εμπλουτίζει διαχρονικά, συντηρώντας και θρέφοντας τις ρίζες μας ως έθνους με τις πατρογονικές εστίες εκτός της σύγχρονης Ελλάδας».

Η Τατιάνα Λαρτσένκο-Γιερμάκοβα γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Σπουδών της Χερσώνας στην Κριμαία της Ουκρανίας και έχει δύο παιδιά. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Ρωσικά και Ουκρανικά. Ασχολείται επιχειρηματικά με το λιανικό εμπόριο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη«, υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Νασιούλας, δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζω την Τατιάνα Λαρτσένκο-Γιερμάκοβα στον δημοτικό μας συνδυασμό. Η υποψηφιότητά της ως Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα προσφέρει στην πόλη και στους πολίτες της και θα ενισχύσει το οικουμενικό και εξωστρεφές βλέμμα μας προς την Ελλάδα του Κόσμου».

Originally posted 2019-04-07 19:15:06.