Ο κύριος Κώστας Σημίτης αναγνώρισε “reasonable disputes over the Aegean” – “εύλογες διαφορές επί του Αιγαίου”. Πολλά χρόνια να ζήσει. Δεν μας λέει τί συμφώνησε με τους Τούρκους και τί σημαίνει: “όχι σημαίες, όχι πλοία”. Από το βράδυ που ευχαρίστησε τους άγιους Αμερικάνους, τα Ίμια δεν είναι μόνον ελληνικά.

Ο κύριος Τσίπρας ζήλωσε την δόξα του κυρίου Σημίτη. Κάθε Έλληνας πρωθυπουργός που είναι σκέτος δούλος των Αμερικανών αφήνει και το δικό του μαύρο κακκάδι στην ιστορία φθοράς και απαξίωσης των εθνικών μας δικαιωμάτων. Πριν ευχαριστήσει τους άγιους Αμερικανούς, ο κύριος Τσίπρας αναγνωρίζει “reasonable disputes over Macedonia” – “εύλογες διαφορές επί της Μακεδονίας”. Ακούσαμε από το στόμα του σε γνώριμα κάκιστα αγγλικά πως οι Έλληνες δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε ιστορικό δικαίωμα στην κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πως η Μακεδονία δεν είναι μονον ελληνική. Πως το όνομα Μακεδονία είναι γεωγραφικός όρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ονοματοδοσία έθνους και γλώσσας. Ο κύριος Τσίπρας και τα γνώριμα πολιτικά περιτρίμματα που σιτίζονται από την Αμερικανική Πρεσβεία των Αθηνών και από την βουλευτική αποζημίωση δεσμεύτηκαν να δώσουν κάτι από την Μακεδονία. Όπως ο κύριος Σημίτης και η μαύρη παρέα που χόρευε πάνω από τον ετοιμοθάνατο Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κύριος Πάγκαλος βγηκε Γενάρη του 1996 στο πρωτοσέλιδο του αλήστου μνήμης Βήματος με την ατάκα: “Αυτά δεν είναι στρατά – Είναι σκατά”. Σκατά στα μούτρα ποιού, κύριε Πάγκαλε; Στου Ναυάρχου Λυμπέρη ή στου Ανδρέα Παπανδρέου που τον τοποθέτησε; Ο στρατός επί Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε της Ελλάδος φρουρός. Και ο Ναύαρχος Λυμπέρης, ένας από τους διαπρεπέστερους Έλληνες Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λέω να τα πούμε Ανατολικά και Δυτικά Ίμια. Να δώσουμε τα Ανατολικά στους Τούρκους. Μαζί με πέντε σακκιά χρυσές λίρες και δέκα Ελληνίδες παρθένες. Οι Τούρκοι είναι καλοί άνθρωποι. Μπορούμε να βρούμε μια reasonable / λογική συμφωνία: να επισκεπτόμαστε σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων τα Δυτικά Ίμια. Και να λέμε ευχαριστώ στους Αμερικάνους.

 

Originally posted 2018-02-19 11:06:46.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.