Αναιρεί τις δηλώσεις του και κάνει λόγο για παρερμηνεία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Από το πρωί ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις του για ανάγκη αλλαγής ονομασίας του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”, αλλά και του σταθμού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Μετά τη λαϊκή οργή που αποτυπώθηκε στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κύριος Μπουτάρης έσπευσε να ανασκευάσει δηλώνοντας πως απομονώθηκε μία φράση του στο σύνολο της διατύπωσης ενός ευρύτερου προβληματισμού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ωστόσο, οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τόσο τις θέσεις, όσο και τον επικοινωνιακό ρόλο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος δέχεται κάθε ταυτότητα για την πόλη του εκτός από την ελληνική, τουλάχιστον αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς από τον υπερβάλλοντα ζήλο του αυτοδιοικητικού, που δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει ανοικτά και προκλητικά τις ανιστόρητες και αντεθνικές του απόψεις.

Παρά την ανασκευή της δήλωσης, ο κύριος Μπουτάρης συνεχίζει στην ίδια γραμμή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή”.