Η χθεσινή συγκέντρωση είχε παλμό και μία επιτυχία που ούτε οι διοργανωτές της δεν μπορούσαν να προβλέψουν. Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία έδωσαν βροντερό παρόν, καθιστώντας σαφές πως η χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια είναι αδιανόητητ για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Η παρουσία πολλών σπουδαίων προσωπικοτήτων και η παλλαϊκή συμμετοχή, φαίνεται πως προκάλεσαν δυσφορία στην Κυβέρνηση και το κόμμα του κυρίου Αλέξη Τσίπρα καθώς και στα γνωστά φερέφωνα των ξένων και έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει μια από πριν οργανωμένη εκστρατεία υποτίμησης και απαξίωσης από τους γνωστούς-άγνωστους κύκλους. Αρχικά έγινε λόγος στην ΕΡΤ για συγκέντρωση “δεκάδων πολιτών”! Οι αρχιμάγειρες προσπάθησαν στην πορεία να προσδώσουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς περί συγκέντρωσης γραφικών και κομματικά κατευθυνόμενων, όμως οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις. Βέβαια δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, όπως θα ήταν φυσικό να συμβεί σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση, όμως αυτά δεν χαρακτήρισαν επουδενί την ουσία του συλλαλητηρίου.

Το ξεκάθαρο ΟΧΙ διατυπώθηκε για μία ακόμη φορά, αποδεικνύοντας πως η ελληνική Κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα ενάντια στη βούληση των πολιτών. Ωστόσο οι πολίτες χωρίς να υποβαθμίζουν το κεντρικό θέμα, κατά την πορεία των ομιλιών με τις αντιδράσεις τους έδειξαν την αγανάκτησή τους για το σύνολο των πολιτικών που ακολουθούνται. Οι εκατοντάδες χιλιάδες των συγκεντρωμένων δεν έκρυβαν τα αρνητικά τους συναισθήματα με τις έντονες αρνητικές τους αντιδράσεις για όλα όσα συμβαίνουν και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα σε οικονομικό και εθνικό επίπεδο.

Όσοι δεν συμμετείχαν, ξεκίνησαν μία παράλληλη διαμαρτυρία κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αποσιώπηση των ΜΜΕ που έδειχνε κατευθυνόμενη. Ακόμη και η ίδια η αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωσή της υποβάθμισε την συγκέντρωση κάνοντας λόγο για σημαντικά μικρότερο αριθμό συγκεντρωμένων.

Τα social media με ταχύτητες που κόβουν την ανάσα έστειλαν παντού εκτός από το βροντερό όχι στη χρήση του όρου Μακεδονία από τους Σκοπιανούς, την αγανάκτηση των Ελλήνων και τα ΟΧΙ τους στα συστημικά μέσα, στην Κυβέρνηση και σε όλους εκείνους τους σκοτεινούς τύπους που δουλειά τους είναι να χαρακτηρίζουν γραφικές τις υγιείς πλειοψηφίες, κάτι που έκαναν με επιτυχία από το πρώτο Μνημόνιο και σχεδιάζουν να συνεχίσουν έως το πέμπτο – όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Η επόμενη συγκέντρωση στην Αθήνα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη και θα περάσει ακόμη δυναμικότερα εντός κι εκτός Ελλάδος την αποφασιστικότητα των Ελλήνων.

Originally posted 2018-01-22 10:37:14.