Είπαν στον κύριο Τσίπρα να πει τα Σκόπια “Μακεδονία” και τους Σκοπιανούς “Μακεδόνες”; Βρέθηκαν κατευθείαν ένα τσούρμο τιποτένια πολιτικά νανάκια να πουν πως θα ψηφίσουν “Ναι”! Παρήγγειλαν στον κύριο Τσίπρα να δώσει το δικαίωμα αναδοχής ή και τεκνοθεσίας σε ομόφυλα ζεύγη υπό σύμφωνο συμβίωσης; Βρέθηκαν κατευθείαν πλείστα τιποτένια πολιτικά νανάκια να πουν πως βρίσκουν το μέτρο λογικό και πως ήταν καιρός.

Ο αφελής κόσμος απορεί. Ενόψει εκλογών μάλιστα, ένα τσούρμο από χαμένους από χέρι, που κάνει “κρα” για να τους ψηφίσουν, έρχεται και ψηφίζει στην ελληνική Βουλή τα πιο αντιδημοφιλή μέτρα. Θέλουν να αυτοκτονήσουν πολιτικά;

Όπως βρέθηκαν άνθρωποι και άφησαν τον κύριο Παπανδρέου να υπαγάγει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, έτσι βρίσκονται κι άλλοι που ψηφίζουν τα Σκόπια για Μακεδονία και τους δυο-δυο για γονείς άτυχων ορφανών βρεφών ή παιδιών. Δεν έχει σημασία η εκλογική ταφόπλακα που τους επιφυλάσσουν οι ψηφοφόροι.

Αν κάνουν ό,τι τους παραγγελθεί, οι ξένοι πάτρωνές τους δεν θα τους ξεχάσουν. Τα τιποτένια πολιτικά νανάκια δεν κάνουν ό,τι κάνουν για τις ψήφους: τις ανύπαρκτες που παίρνουν για επιβράβευση και τις εκατοντάδες χιλιάδες που χάνουν για καταδίκη. Κάνουν ό,τι κάνουν επειδή “Κανείς δεν χάνεται”…

Originally posted 2018-05-09 00:30:14.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.