
Και όμως, αρχίζουν να αποκαλύπτονται σιγά σιγά όλο και πιο έντονα τα σχέδια των οικονομικών συμφερόντων και όχι μόνο για τα Βαλκάνια που ζητούν και επιζητούν κράτη τα οποία δεν θα ξεπερνάνε τον πληθυσμό των 5 με 7 εκατομμυρίων ανθρώπων. Κράτη, τα οποία θα είναι αρκετά πιο επιρρεπή στις πολιτικές αποφάσεις, θα ελέγχονται πολύ ευκολότερα από οικονομικής πλευράς και είναι τρεις περιοχές οι οποίες καλώς ή κακώς, έχουν ενεργειακά αποθέματα, τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο από οικονομικά συμφέροντα της παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας.
Τα σχέδια αυτά δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες οι οποίες προφανώς έχουν συμπαγείς πληθυσμούς και πρέπει να κατατμηθούν, γιατί προφανώς δεν μπορεί κάποιος να ελέγξει μία χώρα που έχει ολοκληρωμένη Εθνική συνείδηση. Η Ελλάδα δέχθηκε πολλά χτυπήματα τα τελευταία χρόνια, τα οποία δημιούργησαν κραδασμούς και μεγάλες πληγές στο εσωτερικό της. Χάθηκε ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού κεφαλαίου που λέγεται Εθνική ταυτότητα και συνείδηση των Ελλήνων, με αποτέλεσμα πλέον να είμαστε ως Έλληνες πιο ευάλωτοι στα Εθνικά θέματα.
Θα περνούσε ποτέ η συμφωνία των Πρεσπών, αν η Ελλάδα δεν είχε περάσει τη δίνη της οικονομικής κρίσης; Με καμία κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε περίπτωση πρωθυπουργός να σκεφτεί να περάσει αυτήν την άθλια συμφωνία. Και όμως, πέρασε, με πολλές αντιδράσεις μεν, αλλά πέρασε. Άλλο εάν δεν μπορέσει να σταθεί, γιατί είναι ένα ψεύτικο κείμενο.
Θα μπορούσε ποτέ πρωθυπουργός να συζητάει καν το όνομα “Τσαμουριά”, αν η Ελλάδα δεν περνούσε τη δίνη της οικονομικής κρίσης και δεν αποδεκατίζονταν οικονομικά ο λαός της; Με καμία κυβέρνηση, δεν θα τολμούσε ο Έντι Ράμα να αναφέρει καν τις ψευτιές της Αλβανίας για δήθεν “Τσαμουριά”.
Θα άφηναν οι Έλληνες επιχειρηματίες να γίνονται τα οικονομικά όργια των Τούρκων επιχειρηματιών στη Θράκη, αν η χώρα μας δεν είχε αποδεκατιστεί οικονομικά, και δεν αναγκαζόταν οι Έλληνες επιχειρηματίες να καταφύγουν σε άλλες χώρες λόγω της φοροεισπρακτικής γάγγραινας που υπάρχει στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι, με τίποτα.
Άρα, καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι “κάτι κακό συμβαίνει” στη γειτονιά μας. Ξεκίνησε με μια στημένη οικονομική κρίση, η οποία αποδεκάτισε μέχρι ενός σημείου τον Ελληνικό λαό και τον οδήγησε ουσιαστικά στην αδιαφορία, την ανοσία και την καλλιέργεια απόψεων όπως του “ε, και;”.
Μήπως πρέπει εμείς ως πολίτες που αντιλαμβανόμαστε τα αίτια αυτής της κατάστασης να σκεφτούμε τι πραγματικά γίνεται και να προστατέψουμε το σπίτι μας; Μήπως δεν πρέπει να είμαστε και τόσο αφελείς σε αυτά που μας σερβίρουν; Μήπως έρχονται κακά τα οποία θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε όλους μας και πρέπει να τα σταματήσουμε;