Η Θεσσαλονίκη είχε ανέκαθεν ένα διαφορετικό χαρακτήρα από τις υπόλοιπες πόλεις στην Ελλάδα, με Ευρωπαϊκό αέρα και πολυπολιτισμική. Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μια πτώση παράλληλη της χώρας σε συνδυασμό με εγκατάλειψη και ίσως αδιαφορία.

Η “κρίση” που βρίσκεται η κοινωνία μας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητες μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια στην καθημερινή ζωή.  Ο στρατηγός William H. McRAVEN είπε σε μία ομιλία του πως “αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει να ξεκινήσεις με το να φτιάχνεις το κρεβάτι σου”.

Ένα σημαντικό εμπόδιο που συναντάμε είναι η αναβλητικότητα, η οποία οδηγεί στην παύση της δημιουργίας, αυτό το εμπόδιο μπορούμε να το ξεπεράσουμε μόνοι μας με το να κάνουμε αυτό που πρέπει εκείνη την στιγμή που το σκεφτόμαστε.

Θέλοντας λοιπόν, να αλλάξω την πόλη μου και να την μετατρέψω στην καλύτερη πιθανή εκδοχή της, ξεκινάω από την γειτονιά μου, εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο βοήθησε την γειτονιά σου και σκέψου τι μπορείς να προτείνεις για να βελτιωθεί προς το βέλτιστο και κάνε ένα αίτημα στο Δήμο σου.

Όσοι είναι δημότες Θεσσαλονίκης μπορούν να μπουν στο https://imc.thessaloniki.gr ώστε να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την βελτίωση της πόλης και τις γειτονιάς τους.

Για παράδειγμα μπορούμε να προτείνουμε να μπουν πλαστικές κολώνες σε σημεία στάσης των ΜΜΜ για την ομαλή πρόσβαση των πεζών σε αυτά, που πολλές φορές οι πεζοί είναι ΑμΕΑ και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εμποδίζουν.

Αν θέλετε να αλλάξετε την χώρα, ξεκινήστε από αυτά που βλέπετε και πιστέψτε ότι θα γίνει!