Οι διεθνείς σχέσεις της κομμουνιστικής (ηγεσίας της) Κίνας, δεν έχουν διαταραχθεί μόνο με της ΗΠΑ, αλλά και με γειτονικά, όμορα κράτη.

Οι σχέσεις με την Ταϊβάν, επίσης έχουν φτάσει σε ένα ιστορικό σημείο καμπής.

Η πρόεδρος της Ταιβάν (εξελέγη τον Ιανουάριο), αιτείται την διενέργεια συνομιλιών, μεταξύ των δύο κρατών, με «νέα» ατζέντα, ώστε να βρεθεί κοινός τρόπος συνύπαρξης.

«Και οι δύο πλευρές έχουν καθήκον να βρουν έναν τρόπο να συνυπάρξουν μακροπρόθεσμα και να αποφύγουν τον ανταγωνισμό και τις διαφωνίες», τόνισε.

Η πρόεδρος Τσάι και το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα της κέρδισαν τον Ιανουάριο εκλογές, με «σύνθημα» και παράλληλα δέσμευση (προς τον λαό) να αντισταθούν στην κομμουνιστική Κίνα, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν έδαφός της.

LIVE απόψε στις 21:00 με τον Αντώνη Παπαιωάννου, από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Μάλιστα οι πολιτικοί απόγονοι (του μέγιστου δημοκράτη Μάο) επιμένουν ότι θα πρέπει να επιστρέψει, η Ταιβάν, υπό τον έλεγχο-κυριαρχία του Πεκίνου, ακόμη και με τη χρήση βίας, αν αυτό χρειαστεί.

Άξιοι οι «μαθητές» του Μάο, συνεχώς δημοκρατικούς τρόπους σκαρφίζονται, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην εκεί περιοχή.

Η νέο-εκλεγείσα κυβέρνηση της Ταιβάν, δεν δέχεται, το να τεθεί σε εφαρμογή, το δόγμα, που προσπαθεί να επιβάλλει το Πεκίνο. Δηλαδή του «μία χώρα, δύο συστήματα».

Η Κίνα χρησιμοποιεί αυτό το δόγμα, το οποίο «υποτίθεται» ότι προσφέρει ένα μεγάλο βαθμό ανεξαρτησίας, για τη διακυβέρνηση της πρώην βρετανικής αποικίας, του Χονγκ Κονγκ, το οποίο επέστρεψε στην Κίνα το 1997.

LIVE απόψε στις 21:00 με τον Αντώνη Παπαιωάννου, από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Έχει προσφέρει το ίδιο και στην Ταϊβάν, αν και τα κόμματα της χώρας το απορρίπτουν.

Βεβαίως το κινεζικό κομμουνιστικό γραφείο, αρμόδιο για τις υποθέσεις της Ταϊβάν, ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο επιμένει στο συγκεκριμένο δόγμα και «δεν θα επιτρέψει τις αυτονομιστικές δραστηριότητες της Ταϊβάν με στόχο την ανεξαρτησία».

«Η επανένωση είναι κάτι ιστορικά αναπόφευκτο για την αναγέννηση του μεγάλου κινεζικού έθνους», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Ενώ προειδοποίησε ότι: «διαθέτουμε ακλόνητη αποφασιστικότητα, πλήρη εμπιστοσύνη και αρκετή ικανότητα να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com