Το Άγιο Πνεύμα είναι ένα γνώριμο πρόσωπο στον άνθρωπο. Βρίσκεται παντού και ολοκληρώνει τα πάντα. Είναι πίσω από την δημιουργία, την εξυγίανση και την ανάσταση.

Προσφέρει την ιδιότητα της ζωής.

Είναι Θεός: βρίσκεται μέσα στην φύση, ποτέ εκτός ή παρά την φύση, είναι αεί απροσέγγιστος, κτίζει την διαπιστώσιμη ουσία και προσφέρει την δυνατότητα της υπόστασης. Είναι φιλάνθρωπο και ο άνθρωπος του μοιάζει και είναι σαν κι Αυτό.

Από τους πολλούς τρόπους που αναπτύξαμε για να γνωρίζουμε τον κόσμο μας και να ωφελούμαστε από την εμπειρία αυτή, ας κρατήσουμε με την μεγαλύτερη ευαισθησία αυτούς που πηγάζουν από την ένωση της καρδιάς, του νου και του σώματος.

Το Άγιο Πνεύμα συντηρεί και θρέφει τους δεσμούς και η Εκκλησία είναι η εικόνα των ενεργειών του στον κόσμο των ανθρώπων.

Originally posted 2020-06-08 12:30:37.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.