Οι ισραηλινές αρχές θα ανοίξουν το παλάτι-φρούριο του Βασιλιά Ηρώδη, την Κυριακή.

Θα δοθεί η ευκαιρία στους τουρίστες να «κοιτάξουν» περίπου 2.000 χρόνια πίσω και να ανακαλύψουν τον πλούσιο τρόπο ζωής, ενός ηγέτη της ρωμαϊκής εποχής.

Ο ήδη δημοφιλής τουριστικός προορισμός βρίσκεται κοντά στη Βηθλεέμ.

Το Ισραήλ θα «αποκαλύψει» το παλάτι του Ηρώδη, σχεδόν τέλεια διατηρημένο, αφού θάφτηκε από τον βασιλιά της Ιουδαίας.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο Ηρώδης αποφάσισε να θάψει το παλάτι του, κοντά στο τέλος της ζωής του, κάτι που βοήθησε στη συντήρηση του χώρου τα τελευταία 2.000 χρόνια.

Ο βασιλιάς Ηρώδης, είναι γνωστός για την διαταγή της Σφαγής των Νηπίων, κατά τη γέννηση του Ιησού, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ματθαίου.

Η Ισραηλινή «Αρχή Φύσης και Πάρκων» θα ανοίξει ξανά τον αρχαιολογικό χώρο, την Κυριακή και θα είναι η πρώτη φορά, που οι τουρίστες θα μπορούν να δουν την τοξωτή σκάλα, το φουαγιέ και το ιδιωτικό θέατρο 300 θέσεων το ονομαζόμενο Ηρώδιο.

Ο Ηρώδης ήταν ο Ρωμαίος βασιλιάς, που κυβέρνησε την Ιουδαία. από το 37 έως το 4 π.Χ.

Αρχικά είχε προσκολληθεί με την εβραϊκή τεχνοτροπία, αλλά σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, υιοθέτησε περισσότερες ρωμαϊκές, όπως φαίνεται στους βελούδινους πίνακες και τις διακοσμήσεις που κοσμούσαν το παλάτι-μαυσωλείο του.

Χαρακτηριστικά του είναι, η πλατιά σκάλα του παλατιού, το κυρίως φουαγιέ, που είναι γεμάτο με τοιχογραφίες, με τα αυθεντικά τους χρώματα, τρεις σειρές καμάρες, καθώς και ο ιδιωτικός χώρος του θεάτρου και η βασιλική αίθουσα επισκεπτών.

Το ερώτημα είναι γιατί το “ανοίγουν” αυτή την χρονική στιγμή εν μέσω της ίωσης;

Βιάζονται να στέψουν κανένα “βασιλιά”;

Originally posted 2020-12-11 16:31:32.