Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας επιδεικνύει σε εφημερίδα κοινωνικών σχολίων το κόκκινο φτερωτό αγαλματίδιο που έχει σε περίοπτη θέση στο γραφείο του, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό άρθρο: “H «Εspresso» διείσδυσε στο γραφείο του Κωνσταντίνου Ζέρβα και ομολογουμένως οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι εντυπωσιακές, αποτυπώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο την ψυχή του δημάρχου”.

Ο Έκπτωτος Άγγελος

Πρόκειται για τον Έκπτωτο Άγγελο, όπως διαβάζουμε στο περισπούδαστο άρθρο. Ο Έκπτωτος Άγγελος σε απλά ελληνικά ονομάζεται Διάβολος. Το κόκκινο διπεραστικό του χρώμα και η άμορφη κεφαλή του είναι σήματα κατατεθέντα μιας χαρακτηριστικά δυσοίωνης φιγούρας, που φοβίζει και αποστρέφει. Η Espresso λέει πως αποτυπώνει την ψυχή του Δημάρχου.

Είναι ο ίδιος “κώδικας” που εκπέμπεται από διάφορες κατευθύνσεις τα τελευταία χρόνια: θα τον δούμε στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, σε σήριαλ στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI, σε άγαλμα που τοποθέτησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας και… το πήρε και το σήκωσε ο στρατηγός άνεμος.

Εδώ είναι που κολλάει το σοφό λαϊκό ρητό: “Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα”.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.